RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Відкуп від армії: як можна кардинально розв'язати проблему з хабарями в ТЦК

Анонсоване президентом України Володимиром Зеленським звільнення начальників обласних військкоматів не зможе розв'язати проблеми комплектування Збройних сил. А призначення на цю посаду людей, які мають бойовий досвід, отримали поранення і не можуть воювати на передовий - теж сумнівний задум.

Як можна кардинально вирішити проблему з хабарами в ТЦК розбирався "Апостроф".

Читайте також: Воєнкомів-хабарників треба саджати, а не на фронт відправляти - командир підрозділу ЗСУ

"Ось я начальник міліції, а мене перекидають керувати портом "Південний". І що я робитиму, як керувати підлеглими? Що я взагалі робитиму? Добре, призначили військкомом Героя України, він Ізюм і Куп'янськ брав. Але тут потрібен досвід управління колективом, призначення просто так тільки може погіршити питання з мобілізацією. Тим паче, новому обласному військкому напевно потрібно буде ставити на посади рангом нижче (на міські, районні рівні) своїх людей. І швидше за все, вони будуть не дуже досвідченими для такої нової роботи", - розповів "Апострофу" колишній начальник податкової поліції Полтавської області Юрій Яковенко.

На його думку, кардинально вирішити проблему з військкоматами можна лише за допомогою легалізації хабарів. Тобто зробити відкуп від армії офіційним.

"Якщо людина готова заплатити 5-7 тисяч доларів за те, щоб не воювати, то заплати і вали собі. Такий ти на жодній війні не потрібен, та й в країні взагалі. А ці гроші краще витратити на бійців, що воюють. І проблему з військкоматами буде повністю закрито", - наголосив Яковенко.

Додамо, що зараз точаться розмови щодо зміни мобілізаційного законодавства. Але люди – це найголовніше. Гарні, порядні люди з якими ТЦК працюватимуть як швейцарський годинник. А якщо людина братиме хабарі, жодне законодавство не допоможе. І тим більше переміщення чиновників з одних посад на інші.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що керівник обласного ТЦК на Дніпропетровщині за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну оформив на свого батька кілька автомобілів та дві квартири на території міста Дніпро.

Вас також може зацікавити:

Розбагатів на 8,5 мільйонів: у екс-військкома з Дніпропетровщини знайшли казковий стан

Чистки у військкоматах пройдуть дуже швидко: у владі озвучили деталі

Чи потрібні скандальні військкоми на фронті: військовий розповів, що з ними робити