RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Захистять від зла і будь-яких негараздів: молитви, які треба читати на Горіховий Спас

Третій Спас, який святкують православні українці щороку 29 серпня, має назву Горіховий або Хлібний Спас. Цього дня обов'язково потрібно помолитися, щоб вирішити свої проблеми та стати ближчими до Бога.

"Апостроф" ділиться молитвами, які захистять від усякого зла.

Читайте також: Третій Спас: чому його називають "полотняним", "горіховим" та "холодним"

Молитва Всемилостивому Спасу та Пресвятій Богородиці

Владико Господи святий, y вишніх живеш і всевидячим Твоїм оком споглядаєш на всі творіння! Тобі прихиляється душі і тіла, тобі молимося, Святе святих, простягни руку Твою невидиму і благослови всіх нас, і прости нам всяке прогрішення вільне й мимовільне, словом чи ділом скоєне.

Даруй нам, Господи, розчулення, даруй сльози змирення душі на очищення від багатьох гріхів наших, даруй волю Твою милість світові Твоєму і нам, негідним рабом Твоїм, бо благословенне і прославлене є ім’я Твоє нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва Чесному Животворному Хресту Господньому

Та воскресне Бог, і розбіжаться вороги Його, і нехай тікають від лиця Його, хто ненавидить Його. Яко зникає дим, нехай щезнуть; яко тане віск від імені вогню, так нехай загинуть біси від імені люблячих Бога і тих, хто знаменує себе хресним знаменням, і в радості глаголять: Радій, Пречесний і Животворний Хрест Господній, проганяй бісів силою на тобі розіп'ятого Господа нашого Ісуса Христа, котрий у пекло зійшов і подолав силу диявола, і дарував нам Хрест Свій Чесний, на прогнання всякого супостата. О, Пречесний і Животворний Хрест Господній! Допомагай мі зі Святою пані Дівою Богородицею і з усіма святими навіки. Амінь.

Захисти мене, Господи, силою Чесного і Животворного Твого Хреста, і збережи мене від усякого зла.

Ослаби, прости, пробач, Боже, гріхи наші, вільні й невільні як у слові і в ділі, як в веденні і не в веденні, як у дні і в нощі, як в розумі і в думці: все нам прости, як благий і Чоловіколюбець.

Тих, хто ненавидить і кривдить нас, прости, Господи Чоловіколюбче. Благотворящим благосотвори. Братам і рідним нашим даруй яко же до спасіння прохання і життя вічне. Немічних тілом відвідай і зцілення даруй. Сущим на морі управи. Мандрівникам допоможи у мандрівці. Служцям і милуючим нас гріхів залишення даруй. Тим, хто заповів нам недостойним молитися про них, помилуй з великої Твоєї милості. Пом'яни, Господи, раніше померлих отців і братів наших і упокій їх, як осяє світло лиця Твого. Пом'яни, Господи, братів наших полонених і позбав їх від усякого обстояння. Пом'яни, Господи, плодоносних і доброчинних у святих Твоїх церквах, і дай їм яко же до спасіння прохання і життя вічне. Пом'яни, Господи, і нас, смиренних і грішних, і недостойних рабів Твоїх, і просвіти наш розум світлом розуму Твого, і настави нас на стежку заповідей Твоїх, молитвами Пречистої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії і всіх Твоїх святих: яко благословен єси на віки століть. Амінь.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що заведено готувати на це свято.

Вас також може зацікавити:

Церковний календар на вересень 2023 року за новим стилем: на які дати випадають три великі свята

Медовий, Яблучний та Горіховий: коли в Україні святкують Спаси за новим календарем

Сильні молитви на Горіховий Спас про допомогу та прощення гріхів