RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Можливо вже Криму: з в'язниці втік чоловік, який вбив під Одесою 11-річну дівчинку

Микола Тарасов, який отримав 15 років за жорстоке вбивство 11-річної Дарини Лук'яненко, зник з Дар'ївської виправної колонії - 10 поблизу Херсона після того, як правобережжя області окупували росіяни.

Про це повідомив колишній речник очільника ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк.

Читайте: Вбивця був з ножем: ЗМІ розкрили нові деталі смерті 11-річної Даші Лук'яненко

"Вбивця та кат 11 річної Даші Лук'яненко - засуджений Микола Тарасов відбував свій 15 річний термін ув'язнення в Херсоні. Після звільнення правобережжя Херсонської області та виправного закладу, його вже там не було, десь зник під час окупації, кажуть окупанти відпустили всіх ув'язнених", - написав він.

У розмові з ТСН Руслан Форостяк зазначив, що відсотків 30 ув’язнених, які втекли, були спіймані, хтось повернувся сам та здався. У той же час стосовно тих, хто був засуджений за особливо тяжкі злочини, є інформація, що їх перевели на територію окупованого Криму або до РФ. "Або в’язні, які залишилися без охорони, втекли, скориставшись ситуацією", – пояснив екс-речник поліції.

Як виявилося, Микола Тарасов наразі дійсно розшукується правоохоронцями. Департамент з питань виконання кримінальних покарань відповів, що після відступу окупаційних військ Російської Федерації з територій Херсонської області було виявлено відсутність в установі засуджених та осіб, узятих під варту, зокрема їх облікових документів.

Й станом на 14.09.2023 р. в Управлінні забезпечення діяльності в південному регіоні Департаменту відсутня інформація про теперішнє місцеперебування засудженого Миколи Тарасова, зокрема відсутня будь-яка офіційна інформація щодо переведення його до іншої установи виконання покарань.

На території свого села Іванівка у Одеській області Микола Тарасов не з'являвся, розповів селищний голова Віктор Лобач.

"Про ситуацію з втечею я чув від адвоката, який захищав родину Лук’яненків. Є дані, що Тарасов утік, коли територію окупували росіяни. Найімовірніше, він утік до Криму й кудись далі. Ми думаємо, що йому немає сенсу перебувати на території України", – вважає голова громади.

  • У червні 2019 року в селі Іванівка стало відомо про зникнення 11-річної дівчинки Даші Лук'яненко, яка йшла на уроки танців. Її тіло знайшли через тиждень у вигрібній ямі біля будинку 22-річного сусіда Миколи Тарасова. Чоловік намагався зґвалтувати дівчинку, задушив її та прив'язавши до ніг камінь, скинув у яму туалету, після чого пішов грати в комп'ютерні ігри.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що жителі Іванівки розповіли, що Микола Тарасов навіть "допомагав" у розшуках зниклої дитини.

  • Вас може зацікавити:

З'явилися нові подробиці страшного вбивства дівчинки під Одесою

З'явилися несподівані дані детектора брехні про маму вбивці Даші Лук'яненко

Сусіди влаштували пекельне життя батькам підозрюваного у вбивстві Даші Лук'яненка