RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Возили засоби такмеду окупантам: суд вирішив долю засновника компанії "Київгума"

У п'ятницю, 5 січня, Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід одному із засновників компанії "Київгума" Антону Кравцю, який перебуватиме під вартою 60 днів, без права внесення застави.

Про це інформує Суспільне.

Напередодні в СБУ повідомили, що викрили одну із столичних компаній на постачанні товарів до Росії.

Читайте: СБУ прийшла з обшуками до ділків, які постачали в Росію засоби тактичної медицини, фото

Співробітники спецслужби зазначили, що зібрали вагому і масштабну доказову базу, яка підтверджує, що підприємство протягом 2022-2023 років переправила до РФ партії тактичних джгутів та бинтів власного виробництва на загальну суму на понад 40 млн у гривневому еквіваленті.

Слідство встановило, що росіяни постачали медзасоби, вироблені українською компанією, до військових шпиталів, розташованих на тимчасово окупованих територіях України.

Під час санкціонованих обшуків СБУ здобула нові офіційні документи та листування, які підтверджують незаконну діяльність фігурантів. Наразі досудове розслідування триває за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Гендиректор компанії "Київгума" Андрій Острогруд, своєю чергою, заперечує звинувачення Служби безпеки щодо здійснення постачання засобів тактичної медицини до країни-агресора, зазначивши, що після початку повномасштабного вторгнення підприємство припинило співпрацю з Росією.

За його словами, компанії з Естонії та Швейцарії, які фігурують у справі СБУ, є потужними європейськими компаніями, з якими "Київгума" співпрацює вже багато років.

Компанія збирається через суд спростовувати звинувачення в її бік.

Підприємство "Київгума" виробляє понад 4 тис. найменувань продукції з гуми, латексу, силікону та пластмаси для всіх галузей промисловості, які експортує у понад 30 країн світу.

Серед іншого, товариство виготовляє засоби тактичної медицини: оклюзійні пов'язки, евакуаційні ноші, стерильні бинти, перев'язувальні бандажі. Також у переліку виробів ТОВ "Київгума" є тактичні аптечки, розроблені відповідно до стандартів НАТО та вимог Міністерства оборони України. Такі аптечки застосовуються для комплектування особового складу підрозділів спецпризначення, поліції, МНС і цивільних служб для надання невідкладної медичної допомоги.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ затримала організатора міжнародного каналу вивезення з України комплектуючих до бойових літаків МіГ-29 та двох його спільників.

Вас може зацікавити:

Масштабний злам "Київстару": в СБУ розкрили нові подробиці атаки російських хакерів

В "Київстарі" заперечили заяву СБУ, що хакери місяцями були в системі оператора

Майже 2 млрд гривень на закупівлях: СБУ виявила нову спробу розкрадання в Міноборони