RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Чи мають всі українці пройти військову підготовку: відповідь ЗСУ

В умовах агресії Росії, всі військовозобов'язані українці мають пройти військову підготовку, а держава має забезпечити план підготовки щонайменше до 2027 року.

Таку думку в ефірі національного телемарафону висловив командир роти ударних БПАК Ахіллес 92 ОШБР Юрій Федоренко.

Читайте також: Як за законом мають вручатися повістки: у ТЦК розвіяли 10 міфів

"Кожен військовозобов’язаний громадянин України, як чоловік, так і жінка, має пройти курс військової підготовки. Поясню на простому прикладі. Коли ми сідаємо на човен і виходимо на ньому на річку, достатньо широку, і човен перекидається, або тоне, то виживе той, хто вміє плавати. Той, хто плавати не вміє, то в нього шансів на порятунок майже не залишається. Тому українська нація має бути підготовлена. І план підготовки має бути, як мінімум, до 2027 року", - сказав Федоренко.

Він також наголосив, що питання демобілізації під час активізації наступу росіян "неможливе". Виняток становить стан здоров'я, коли людина втрачає можливість захищати державу через поранення на полі бою.

"Що стосується мобілізації, то ключовий запит від суспільства - це справедливість. Хлопець, який проживає у селі, на периферії, має бути рівний перед тими, які мають “волохату руку” у центральній частині нашої держави, зокрема у Києві. Всі мають проходити службу однаково. А законодавство щодо мобілізації, на його думку, має стосуватись усіх військовозобов’язаних чоловіків віком від 26 до 50 років", - зазначив Федоренко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Одещині чоловіки укладали фіктивні шлюби з жінками з інвалідністю, щоб уникнути мобілізації.

  • також може зацікавити:

На пари можна не ходити: як чоловіки ховаються від армії в університетах

Чи вправі роботодавець вручати повістки працівникам: докладна відповідь юриста

Замість фронту - на завод: у Раді озвучили цікаву ідею щодо мобілізації

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.