RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Росія кинула на Бахмутський напрямок ще 80 тисяч військових: свіжі карти боїв

Росія перекинула на Бахмутський напрямок 80 тисяч військових. Бої точаться вздовж всієї лінії фронту.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Ще майже тисяча окупантів отримала "квитки на Кобзона" : втрати РФ та ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Харківська та Луганська області

14 січня тривали позиційні бойові дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Російські та українські джерела повідомляли про бої в районі Синьківки та Петропавлівки, на південний захід від Сватового біля Макіївки, на захід від Кремінної біля Тернів і в районі Серебрянського лісу та неподалік Білогорівки. Речник Сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо 13 січня заявив, що холодна погода на Куп’янсько-Кремінному напрямку впливає на дії українських військ на цій ділянці фронту, і припустив, що російські сили можуть частіше здаватись на цій ділянці через екстремальні погодні умови.

Донецька область

Російські та українські війська 14 січня продовжили позиційні бойові дії на Сіверському напрямку (північний схід Донецької області), однак підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Російські та українські джерела стверджують, що позиційні бої тривали поблизу Верхньокам’янського та Веселого. Російський блогер заявив 13 січня, що війська РФ відступили з околиць Спірного (12 км на південний схід від Сіверська).

14 січня російські та українські війська продовжили бойові дії поблизу Бахмута, проте підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не було. Позиційні бойові дії тривали на захід від Бахмута в районі Хромового та на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки, Андріївки та Нью-Йорка (на захід від Горлівки). Під Авдіївкою 14 січня тривали позиційні бої, однак підтверджених змін лінії фронту на цьому ділянці не зафіксовано.

"Південна вісь"

14 січня російські та українські війська продовжували позиційні бої в районі кордону Донецько-Запорізької областей, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано. Бої тривали на південь від Пречистівки, на захід від Старомайорського, на південь від Рівнопілля та біля Червоного (на південний захід від Великої Новосілки).

Позиційні бої тривали поблизу Копані, Роботиного, Новопрокопівки, Вербового та Новофедорівки. Українські війська утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області на тлі позиційних боїв, але підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не зафіксовано.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський розповів, що росіяни готуються знову наступати на кількох напрямках.

  • Вас може зацікавити:

Вночі в Курську було гучно: відео "бавовни"

Росіяни провалили свій "золотий місяць": чого чекати на фронті до кінця зими

Бунти в елітних частинах та нові "шахеди" з Ірану: що зараз відбувається у окупантів