RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Наводив ракети на Миколаїв: проросійського блогера – мільйонника суворо покарали

До 15 років тюремного ув’язнення заочно було засуджено проросійського блогера Юрія Подоляку, який нині переховується в Росії й від початку повномасштабного вторгнення регулярно виконує завдання російських спецслужб щодо проведення інформаційних диверсій на YouTube-каналі із загальною аудиторією понад 3 млн підписників.

Про це інформують в СБ України.

Також під його "авторством" діють у популярних месенджерах та соцмережах діють прокремлівські канали, де зловмисник виправдовує захоплення української території та знищення цивільної інфраструктури нашої держави.

Блогер заперечував воєнні злочини росіян у Бучі, а викриті факти масових вбивств місцевих жителів називав "зрежисованими".

Окрім цього, він причетний до коригування масованих ракетно-артилерійських атак на Миколаївщину. Для наведення російської зброї чоловік сформував власні мережі інформаторів на території південного регіону. Серед ворожих коригувальників був навіть екс-очільник Миколаївської окружної прокуратури, який вже відбуває довічне ув’язнення за держзраду.

Подоляка уродженець міста Суми, але у 2014 році виїхав до Росії, де розпочав публічно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні. Є фігурантом бази "Миротворець".

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

▪️ ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);

▪️ ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

▪️ ст. 436 (пропаганда війни);

▪️ ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia, тобто за відсутності обвинуваченого.

Оскільки засуджений переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності. Зловмисника буде знайдено і покарано, - наголошують в СБУ.

Нагадаємо, що у грудні минулого року у котеджному містечку Одінцово під Москвою знайшли тіло колишнього депутата Верховної Ради Іллі Киви.

  • Вас може зацікавити:

"Герань прилетіла в пункт призначення": в Миколаєві затримали коригувальницю ударів РФ, фото

Наводила російські "Гради" і "шахеди": в Херсоні СБУ затримала російську інформаторку, фото

СБУ встановила особи зрадників, які навели російський "Іскандер" на село Гроза, фото