RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

НАБУ затримало головлікаря Запорізької обласної лікарні: всі подробиці

У вівторок, 1 серпня, детективи Національного антикорупційного бюро України затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що затримання відбулося під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, чиновника затримали за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 ( "Зловживання владою або службовим становищем"); ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 366 ( "Службове підроблення") Кримінального кодексу України.

"За версією слідства, затриманий в змові з іншими посадовими особами лікарні і ТОВ у 2012 році організував проведення незаконної процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги за рахунок субвенції з державного бюджету (бюджетна програма "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного автотранспорту та обладнання для установ охорони здоров'я")", - сказано в повідомленні.

Так, за бюджетні кошти було придбано 26 одиниць легкових спеціальних (санітарних) автомобілів, комплектація і технічні параметри яких не відповідали вимогам стандартів України та експлуатація яких за прямим призначенням була неможливою.

У результаті цих дій державі було завдано збитків на загальну суму 13 млн гривень.

У даний час затриманий доставляється в Національне антикорупційне бюро в м. Києві, де йому буде повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади, уточнили в відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в САП розповіли про резонансні затримання по "бурштиновій справі".