RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Немає механізмів, як змусити Росію погодитися: Тука озвучив песимістичний прогноз по миротворцях на Донбасі

На сьогоднішній день немає механізмів, як змусити Російську Федерацію погодитися на план по введенню миротворчої місії ОНН на Донбас, який підтримують США і Європейський союз.

Про це в другій частині інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Звичайно, миротворці виключно вздовж лінії зіткнення - це повна маячня російська, яка нас зовсім не влаштовує. Але я поки не бачу реальних механізмів, яким чином Росію можна змусити погодитися на той план, який підтримується Штатами і Європейським союзом. На жаль, поки я цього не бачу", - зазначив він.

Разом з тим, Тука не виключає, що у спецслужб США, Британії, Європи є якісь додаткові важелі впливу на Росію як на державу або на керівників Росії - і використовуючи такі важелі впливу, вдасться змінити позицію керівництва РФ.

"Чого варті хоча б останні заяви [міністра закордонних справ Росії Сергія] Лаврова, який сказав, що миротворці, які візьмуть цю територію (ОРДЛО, - ред.) під контроль, "це будуть окупанти, і тоді ми побачимо в Донецьку другу Сребреніцу" (різанина у Сребрениці - один з найкривавіших епізодів Боснійської війни, вважається найбільшим масовим вбивством в Європі після завершення Другої світової війни, тоді було знищено близько 8 тисяч боснійських мусульман чоловічої статі, - "Апостроф"). Так що - так, поки що я ніяких позитивних сигналів від кремлівської камарильї не бачу", - запевнив заступник міністра.

За його словами, до заяв сторін, що беруть участь в переговорах по Донбасу, варто ставитися виважено.

"За ті два роки, що я перебуваю у владі (або майже три, вже збився з рахунку), я вже звик до того, що людина говорить одне, а має на увазі зовсім інше. Особливо це стосується заяв, зроблених назовні, для міжнародних якихось речей. Тому будь-які заяви я сприймаю, намагаюся аналізувати, але не перебільшую їх значення. Чим, на жаль, так часто грішать наші громадяни", - сказав Тука.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путіна не варто заганяти в глухий кут, є варіант краще - Георгій Тука".

Першу частину інтерв'ю читайте тут: "Україна підкладе під росіян "бомбу", мова йде про мільйони – Георгій Тука".