RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Краще стукати, ніж перестукуватися: вчений Козловський розповів про розквіт доносів на окупованому Донбасі

На сьогоднішній день на окупованій території Донбасу процвітає стукацтво.

Про це в другій частині інтерв'ю "Апострофу" заявив колишній заручник донецьких бойовиків, відомий вчений-релігієзнавець Ігор Козловський.

За його словами, він зустрічав людей, які на підвалі опинилися з абсолютно різних причин.

"Наприклад, на людину хтось написав донос. Або у людини віджали майно, бізнес і кинули на підвал, щоб вона просто не протестувала проти цього. Є парадоксальні випадки, наприклад, людина вимовила фразу "при Україні жилося краще". Я знаю такий випадок. Цю людину відправили на підвал, тому що хтось в колективі почув цю фразу", - розповів Козловський.

Він додав, що на Донбасі є люди, які з ностальгією згадують радянського диктатора Йосипа Сталіна і не хочуть залишати доноси в минулому.

"У СРСР був такий вираз: краще стукати, ніж перестукуватися. З одного боку, комусь це здається інструментом помсти. Хтось комусь позаздрив. А хтось цілком серйозно розмірковує з якихось ідеологічних позицій", - сказав екс-полонений терористів.

Козловський пригадав, як одного разу на безлюдній площі Леніна в Донецьку вирішив сфотографувати квіти.

"Повз мене пробігла жінка. Я підходжу до переходу, а мені перекривають шлях місцеві "поліцейські". Вони запитують мене: "Що ви фотографуєте?" Я відповідаю: "Просто квіти". "Давайте фотоапарат ваш". Виявилося, що жінка, яка мене обігнала, підбігла до "поліцейських" і сказала, що людина з фотоапаратом сфотографувала щось! Ну що там на площі можна сфотографувати, крім пам'ятника і квітів? Громадяни дуже пильні стають", - підкреслив він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": В очах бойовиків на Донбасі Захарченко - зовсім не герой - Ігор Козловський.

Першу частину інтерв'ю читайте тут: Не можна говорити, що жителі Донбасу винні, є інше слово - Ігор Козловський.