RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Чи була трагедія випадковою? в Україні вказали на дивні моменти в НП у Керченській протоці

В Україні помітили дивні деталі в трагедії в Керченській протоці, яка може бути не випадковою.

Про це повідомляє український політик і вчений Борис Бабін на своїй сторінці в Facebook.

"Важливими видаються обставини і наслідки трагедії в Чорному морі - пожежі на судах "Маестро" і "Канді" (прапор Танзанії, власник згідно медіа турецька Milenyum Denizcilik Gemi) у Керченській протоці. По-перше, за дивним збігом обставин ця трагедія, яка привела до загибелі щонайменше десяти моряків, громадян Туреччини і Індії, сталася саме тоді, коли українська морська рятувальна служба доводила в Лондоні на заходах IMO власну здатність проводити порятунки в наближених до Криму акваторіях", - написав він.

Також Бабін вказав, що за дивним збігом обставин рятувальні служби РФ виявилися напрочуд готовими до інциденту, судячи з масштабу в цілому успішно задіяних корабельних та інших сил і засобів порятунку.

"Нагадаю, раніше інциденти в цих водах завершувалися порятунком екіпажів силами сусідніх судів які і передавали їх потім на берег. Без сумнівів що медійне відображення об'єктивних успіхів у порятунку людей росіянами вже стало фактором впливу і на політичні та юридичні процедури, які Україна підтримує після акту агресії 25 листопада. Як заміщення однієї трагедії іншою, жахливішою - як мінімум", - пояснив політик.

За його словами, характерним є і інцидент з турецьким консулом з Новоросійська прибувшим до Керчі і його заняттям документальним оформленням повернення тіл загиблих і врятованих на батьківщину.

"Можна довго міркувати про особливі гуманітарні обставини і про дотримання політичних процедур Туреччиною, але є і Віденська конвенція про консульські зносини нарешті. Тому де-факто є де-факто, як це б хтось не пояснював в Twitter. Так що, можна констатувати, що політичні та юридичні результати інциденту і його наслідків Росія не використовували широко, вдало і оперативно. і це дозволяє поставити просте запитання - а чи був цей інцидент випадковим, або, як часто буває з РФ, це добре підготовлене ким біда...", - підсумував мул Борис Бабин.

Як повідомляв "Апостроф", російські пропагандисти звинувачують в пожежі в Керченській протоці США.