RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Країни ЄС прийняли жорстке рішення після аварії Boeing в Ефіопії

У вівторок, 12 березня, Німеччина, Ірландія і Франція закрили свій повітряний простір для літаків Boeing 737 Max 8 після недавньої авіакатастрофи з літаком цієї моделі в Ефіопії.

Про це повідомляє видання "Громадське".

Після падіння Boeing 737 Max 8 в Ефіопії понад 25 авіакомпаній призупинили використання літаків цієї моделі. Зокрема, це авіакомпанії Ефіопії, Індонезії, Китаю, Австралії, Сінгапуру, Малайзії, Оману, Південної Кореї, Великобританії та Норвегії. У Німеччині заявили, що не використовують літаки Boeing 737 Max 8.

"ЗМІ пишуть, що Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Norwegian, який прямував в Тель-Авів, розвернувся в повітрі і повертається Стокгольм. Причина інциденту не повідомляється, але незадовго до цього авіакомпанія повідомила про припинення польотів літаків даної моделі", - пише ресурс 360tv.

Відзначають, що Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) також планує заборонити експлуатацію літаків Boeing 737 Max 8.

У той же час США не припинили польоти, однак вимагають від Boeing оновити програмне забезпечення.

Це друга аварія літака моделі Boeing 737 Max 8 за минулі 5 місяців. У жовтні 2018 у Індонезії розбився пасажирський літак з 188 людьми на борту. Через кілька хвилин після зльоту він втратив зв'язок з диспетчерами і впав в море.

Оскільки обидві аварії сталися на етапі зльоту, вони мають певну ступінь подібності.

Нагадаємо, одним з трьох загиблих росіян під час катастрофи літака Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines, який розбився в неділю, 10 березня, виявився "іхтамнєт" Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали відео з місця катастрофи літака Boeing 737 Max 8 в Ефіопії.