RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зброя і мільйони доларів: нові деталі спецоперації проти найбільших наркоторговців в Україні

ГПУ спільно з СБУ припинили діяльність тисячі наркоторговців, у яких вилучили зброю і мільйони доларів.

Про це повідомляє генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.

В ході антинаркотичної операції затримали організацію наркоторговців загальною чисельністю до 1000 учасників. Вони торгували наркотиками через інтернет сайти і чат боти в месенджері Telegram за криптовалюту. Організатори створили мережу наркокур'єрів, заручників, створювали криптогаманці і акаунти на криптобіржах.

Вони також займалися рекетом, фізичним насильством щодо конкурентів. Членів своєї організації карали відсіканням пальців.

"Силовики вилучили у порушників зброю, наркотики і близько 10 мільйонів доларів готівкою. 20 організаторів наркомережі отримали належні заходи: арешт або заставу в 100 мільйонів гривень, 300 мільйонів гривень, рекорд - в 349 мільйонів застави, 4 - арешти без права застави", - написав Луценко.

Нагадаємо, в центрі Києва група активістів прив'язала до стовпа молодого хлопця, який зізнався їм у тому, що торгує наркотиками.

Як повідомляв "Апостроф", поліція заарештувала одного з найбільш розшукуваних злочинців в Італії боса італійського мафіозного угруповання "Каморри" Марко Ді Лауро.