RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Підкуп виборців: поліція Черкас викрила схему "кандидата П", фото і відео

Правоохоронні органи в Черкасах виявили офіс, де відбувався підкуп виборців на користь одного з кандидатів в президенти.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Офісне приміщення знаходиться в центрі міста. По приїзду туди правоохоронці побачили на місці велику "живу" чергу.

"У будівлі, де, за попередньою інформацією, роздавали грошові кошти - в обмін на зобов'язання віддати свій голоси 31 березня, за кандидата П., патрульні поліцейські виявили обладнане офісне приміщення з комп'ютерною технікою та коробками грошей на столах", - йдеться в повідомленні.

Поліцейські під час обшуку знайшли в офісі суму грошей в розмірі 1,6 мільйона гривень і майже 12 000 доларів США. Купюри були номіналом в 500 гривень. Крім цього в приміщенні також виявили документацію з персональними даними громадян. Зокрема, це були листки зі списком відомостей, де значилися прізвища, а навпроти вписані суми від 2 до 4500 гривень.

На місці працювала слідчо-оперативна група, яка проводила вилучення наявних речових доказів, які можуть свідчити про підкуп виборців. Також правоохоронці опитали громадян, які перебували в офісному приміщенні та біля нього.

"Найближчим часом всьому цьому буде дана правова кваліфікація. Зокрема, вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформації про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 160 (Підкуп виборців) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні виборів боротьба за виборця стає все більш витонченою.