RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Без електрики і туалету: як сотні українців застрягли в турецькому аеропорту, відео

В аеропорту Бодрума, з якого 1 липня не випускали пасажирів з Дніпра, були заблоковані близько тисячі чоловік протягом більше восьми годин. В результаті літак з українцями покинув аеропорт тільки пізно вночі. Відпочивальник з Дніпра Іван Михайленко, який був одним з тих пасажирів, розповів подробиці блокування.

Про це він повідомив ТСН.ua.

За його словами, в знеструмлений термінал протягом декількох годин підвозили пасажирів, яких потім теж заблокували з іншими туристами. Також був закритий туалет, а дозволу на виліт всі 8 годин люди чекали, сидячи на підлозі.

"Сумарно в аеропорту перебувало близько 1000 чоловік. Вони рівномірно намагалися розподілитися серед трьох поверхів. Але на першому і третьому не було нічого, на чому можна було сидіти. Тому на другому поверсі була основна маса людей ... Коли ми блокували вхід, до терміналу продовжували прибувати автобуси з людьми, хоча вже було ясно, що аеропорт не працює і найближчим часом працювати не почне", - сказав він.

Одній з пасажирок стало погано, але на це ніхто з адміністрації аеропорту не відреагував. Але при цьому продовжували переконувати людей, що вони полетять "через півгодини" і постійно придумували нові хибні причини неполадок. Так, за словами Михайленко, спочатку їм сказали, що згоріла електростанція, потім що вийшов генератор з ладу, після - вирізали дев'ять кілометрів кабелю.

"По факту, нас закрили в аеропорту достеменно знаючи, що в найближчі години такі поломки не полагодять. Я буду писати рекламацію. Бо ніхто з працівників турагентства не бере на себе відповідальність за дуже погану координацію дій і надання недостовірної інформації", - заявив чоловік .

Під вечір туристів направили в готель, а потім близько другої години ночі вони сіли на рейс.

"Вже після того, як ми повернулися в аеропорт, щоб летіти, на всіх входах замість адміністрації були співробітники з автоматами", - зауважив житель Дніпра.

Нагадаємо, в аеропорту "Бориспіль" затримали рейси в Анталію. Така сама ситуація склалася і з вильотом до Анталії з Одеси, Львова, Запоріжжя та Харкова.