RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Маєток з басейном під Києвом: 70-річна теща голови "Енергоатому" стала власницею елітного житла, фото

Президент "Енергоатому" Петро Котін у поточному році покращив свої житлові умови, оселившись у будинку на 300 квадратів в елітному селищі під Києвом. Шикарний маєток із басейном придбала теща чиновника.

Про це журналіст "Радіо Свобода" Георгій Шабаєв написав у Facebook.

Читайте також: Занурити у темряву: як росіяни намагаються отримати контроль над "Енергоатомом"

"6 червня 2023 року, поки увага всього світу прикута до руйнування Каховської ГЕС, у майновому стані родини Котіна відбуваються зміни, причому доволі позитивні. 8 червня теща Котіна стає власницею будинку на 300 квадратних метрів у закритому котеджному містечку з альтанкою та приватним озером. Пізніше влітку там ще й зробили повноцінний басейн”, - написав Шабаєв.

Такий будинок разом з землею обійшовся тещі Котіна у 6,7 млн гривень. Причому є питання по вартості. Будинки з землею такої ж площі у цьому ж селищі продавали за 350 тисяч доларів, тобто вдвічі дорожче. Ще у тещі Котіна є 30 соток землі в іншому елітному селищі Київській області в дуже мальовничому місці на березі річки. Цю нерухомість вона придбала ще у 2021 році. З супутника чітко бачимо, що там навіть хотіли зводити маєток та окреслили фундамент. Але будівництво так і не було розпочате. Ця земельна ділянка коштувала тещі Котіна 1 млн гривень, і тут теж є питання по вартості, адже хоча сусідні квадратні метри продавалися у 2-4 рази дорожче (2-4 мільйони гривень).

"Звідки гроші на таке майно? Теща Котіна працювала на Запорізькій ТЕС та в "Дніпроенерго". Тесть був інженером "Дніпроенерго". У 2009 році подружжя вийшло на пенсію, а бізнесом ніколи не займалося. Тоді як теща Котіна змогла придбати всю цю нерухомість? Ми поставили таке запитання Петру Котіну прямо під стінами "Енергоатому". Відповідати на нього він не захотів, а пізніше взагалі перестав паркуватися біля центрального входу, схоже, не маючи бажання відповідати на наші запитання" , - наголосив Шамаєв.

Пізніше у письмових поясненнях Котін заявив, що всі гроші - це заощадження тещі за 50 років трудової діяльності, також вона взяла позику. І тепер там оселився її зять.

"Давайте ще раз - поки ви збираєте донати на дрони та екіп для наших військових, керівник "Енергоатому" облаштовує собі життя в доволі солідній нерухомості, перебудовує літню альтанку, риє басейн. Чи є це прийнятним під час великої війни? Після завершення корпоратизації "Енергоатома" держава вирішуватиме, кого призначати керувати стратегічним державним підприємством. Чи ознайомляться члени уряду з нашим розслідуванням а якщо так, то чи дадуть Котіну й надалі вершити долю української енергетики? Побачимо дуже скоро", - зазначив журналіст.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти хочуть зробити Енергодар "режимним містом" та виселити звідти всіх людей.

  • Вас також може зацікавити:

МАГАТЕ на допомогу: як Україні вигнати російських окупантів із Запорізької АЕС

Бійці ГУР тричі намагалися звільнити ЗАЕС: Буданов озвучив деталі спецоперацій

Є два можливі сценарії катастрофи: вчені змоделювали наслідки підриву окупантами ЗАЕС