RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія здійснила понад 300 ударів та обстрілів за добу: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Російські війська не залишають спроб оточити Авдіївку, штурмують на Куп'янському, Бахмутському, Мар'їнському та Запорізькому напрямках. Своєю чергою, Сили оборони утримують позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області та завдають втрат окупантам у живій силі та техніці.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росія кидає величезні сили на 5 напрямків: які є зараз проблеми в окупантів

"Протягом минулої доби відбулося 56 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 150 ракетних та 74 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Під артилерійським вогнем опинилося близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрями, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону у Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українські захисники відбили 7 атак ворога біля Синьківки Харківської області, де противник безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку ворог наступальних дій не вів.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 2 атаки окупантів у районах Богданівки та Андріївки.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 8 атак ворога в районах Степового, Авдіївки та 21 атаку біля Північного, Першотравневого та Невельського.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Мар'їнки та Новомихайлівки, де відбито 9 атак.

На Шахтарському напрямку окупанти наступальних дій не вели.

На Запорізькому напрямку Сили оборони відбили 2 атаки противника на захід і північний захід від Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку наші воїни надалі продовжують заходи щодо розширення плацдарму. Попри великі втрати, ворог не залишає спроб вибити українські підрозділи із позицій. Минулої доби противник здійснив понад 10 безуспішних штурмових дій.

Водночас, Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

В окупаційних військах Росії фіксуються часті випадки відмов військовослужбовців від виконання злочинних наказів та участі у бойових діях. Так, 19 грудня цього року з тимчасово окупованої території Луганської області на територію Росії під конвоєм співробітників військової поліції відправлено 43 військовослужбовці зі складу 150 мотострілецької дивізії збройних сил Росії, які відмовилися від участі у бойових діях.

"Протягом минулої доби наша авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по 3 зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 3 артилерійські засоби, 5 складів боєприпасів та ще 2 інші важливі цілі противника”, - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти продовжують активно атакувати Авдіївку і штурмують під Куп'янськом і на Лиманському, Бахмутському, а також Мар'їнському напрямках.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ відбили кілька позицій біля Авдіївського коксохіму: звіт ISW і карти боїв

Авдіївка "з'їдає" росіян: у Путіна шукають вже інші "перемоги"

За документами ми те село вже давно взяли: як в армії РФ малюють картинку для телевізора, відео