RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Сучасні технології і фруктовий сад: яким буде новий дах Нотр-Дама

Паризьке архітектурне бюро Vincent Callebaut Architectures запропонувало нову концепцію реконструкції даху собору Паризької Богоматері, яка була зруйнована під час пожежі.

Про це повідомляє СNN, публікуючи фото проекту.

Новий концепт даху стане екологічним і передбачає розміщення фруктового саду.

Проект під назвою Palingenesis розробив Вінсент Каллебаут. Новий дах буде складатися зі скла, дуба і вуглецевого волокна, а вінчати дах буде півень, знайдений серед уламків після пожежі.

Під шпилем планують розмістити фруктовий сад і город, які щорічно зможуть приносити до 21 тонни фруктів і овочів, а виручені від їх продажу кошти можна направляти на підтримку бідних. Передбачається, що доглядати за садом і городом будуть волонтери з благодійних організацій.

"Ми хочемо представити трансцендентний проект, символ стійкого і екологічного майбутнього", - відзначають розробники.

Як вважають розробники проекту, якщо їх проект переможе, відроджений Нотр-Дам визначатиме "нове обличчя Церкви в XXI столітті", представляючи "більш справедливі симбіотичні відносини між людиною і природою".

Нагадаємо, в квітні був оголошений міжнародний конкурс серед архітекторів на реконструкцію даху собору після пожежі. 10 травня Національні збори Франції схвалили законопроект про реставрацію собору. Згідно з документом, роботи будуть проведені за рахунок пожертвувань, а для людей, які зроблять свій фінансовий внесок, передбачені податкові пільги.

Як повідомляв "Апостроф", бджоли, які мешкали в соборі Паризької Богоматері пережили пожежу, яка знищила більшу частину його даху і шпиль.