RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ізраїль і Британія звинуватили Іран в атаці на японський танкер

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет заявив, що Іран несе відповідальність за напад в Індійському океані на танкер Mercer Street. Ізраїльська розвідка має докази цього. До заяви Беннета також приєднався МЗС Великої Британії.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Я вказую з усією впевненістю: Іран здійснив атаку проти судна. Є дані розвідки, що підтверджують це, і ми очікуємо, що міжнародна спільнота дасть ясно зрозуміти іранському режиму - він зробив серйозну помилку", - заявив прем'єр.

Він зазначив, що в ході атаки проти судна використовувався безпілотник.

Нагадаємо, 29 липня японський танкер Mercer Street, який прямував без вантажу з Дар-ес-Салама в Ель-Фуджайра, зазнав нападу на півночі Індійського океану. В результаті загинули два члени екіпажу - підданий Великої Британії і громадянин Румунії. Однак влада Ірану відкинула причетність до атаки на танкер Mercer Street в Індійському океані.

"Ми вважаємо, що атака була вибірковою і цілеспрямованою, і вона була явним порушенням міжнародного права Іраном. Сполучене Королівство дійшло висновку, що дуже ймовірно, 29 липня в міжнародних водах біля узбережжя Оману Іран атакував судно Mercer Street за допомогою одного або більше безпілотників", - йдеться в заяві глави МЗС Великої Британії Домініка Рааба.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що агресивні маневри Росії навколо сил США і НАТО в Чорному морі можуть спровокувати відповідну реакцію з боку Сполучених Штатів.