RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Бен Уоллес йде у відставку: хто може стати новим міністром оборони Британії

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес підтвердив, що піде з посади очільника відомства під час найближчих перестановок в уряді.

Про це політик заявив виданню The Sunday Times.

Читайте: Вже 18 тисяч готові: у Британії показали навчання бійців ЗСУ, відео

Бен Уоллес наголосив, що на наступних загальних виборах не виставлятиме свою кандидатуру, одночасно відкинувши можливість "передчасного" відходу та проведення додаткових виборів.

"Я прийшов у політику з шотландського парламенту 1999 року. Це 24 роки. Понад сім років я провів із трьома телефонами біля свого ліжка", - розповів Уоллес, який обіймав посаду міністра оборони за трьох прем'єр-міністрів: Бориса Джонсона, Ліз Трасс та Ріші Сунака.

За словами чиновника, який обіймав посади міністра в міністерстві у справах Північної Ірландії та в Міністерстві внутрішніх справ, він хотів би повністю піти з політики та працювати в барі або ж займатися тим, що йому подобається, наприклад, Формулою-1 або ж перегонами.

Зазначимо, що наразі на посаду міністра оборони Британії претендують головний секретар Королівської Скарбниці Джон Глен, міністр безпеки Том Тугендхат та міністр закордонних справ Анн-Марі Тревельян.

Раніше іноЗМІ писали, що однією з причин відставки Уоллеса могли стати невдалі спроби британського прем'єра переконати президента США Джо Байдена та інших лідерів країн НАТО у тому, що Уоллес має стати генсеком Альянсу.

Нагадаємо, що країни НАТО продовжили мандат секретаря Альянсу Єнса Столтенберга до 1 жовтня 2024 року.

  • Вас може зацікавити:

Велика Британія підтвердила передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow

Куди може дістати далекобійна ракета Storm Shadow: карта з радіусом ураження

У Британії пройшли навчання 10 тисяч солдатів ЗСУ: що відомо про програму INTERFLEX