RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

З’явилася "темна конячка". Незалежний кандидат може вплинути на вибори президента США

У випадку участі у президентських виборах у США незалежний кандидат Роберт Кеннеді може суттєво вплинути на перегони. Він може відібрати частину голосів у Джо Байдена, який наразі не набагато випереджає Дональда Трампа.

Про це пише видання The Hill.

Читайте також: Чого чекати Україні після виборів у США: Трамп зробив заяву на випадок своєї перемоги

Як зазначають у виданні, Роберт Кеннеді, племінник колишнього президента, Джона Фіцджеральда Кеннеді, намагається зібрати підписи, щоби потрапити до виборчих бюлетенів у якомога більшій кількості штатів як незалежний кандидат. Наразі він зібрав достатню підтримку вже в частині штатів.

За даними попередніх опитувань, він може стати найбільш впливовим незалежним конкурентом за історію країни – після бізнесмена Росса Перо, який боровся на президентських перегонах у 1992 році та отримав 19% голосів виборців. На даний час Роберт Кеннеді набирає близько 10%.

Аналітики зауважують, що якщо жоден з незалежних кандидатів ніколи в історії США не досягав перемоги на виборах, проте їхня участь може відібрати голоси в електорату того чи іншого основного кандидата. Роберт Кеннеді може завдати шкоди Джо Байдену, який наразі не набагато випереджає Дональда Трампа.

Наразі процес президентських виборів у США перебуває на стадії праймеріз, коли кожна партія обирає єдиного кандидата для участі в подальших перегонах.

Раніше Байден звернувся до Конгресу щодо допомоги Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Від договорняків до "F*ck Russia!": що Україні чекати від можливого президентства Трампа

Сенаторів виставили за двері: уряд Угорщини не прийняв делегацію американських політиків в Будапешті

Робіть ставки, панове: чим закінчиться битва Трампа та Байдена