RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Російська ФСБ завела "крота" в Бундестазі, який зривав допомогу Україні: подробиці розслідування

Помічник депутата Бундестагу від партії "Альтернатива для Німеччини" Євгена Шмідта, Володимир Сергієнко, регулярно спілкується з куратором із Федеральної служби безпеки Росії, з яким координує свою антиукраїнську діяльність.

Про це пише Der Spiegel.

Читайте також: Українців чекають проблеми з житлом ще в одній країні Європи

Помічник депутата стояв за позовом групи членів цієї партії до Федерального конституційного суду Німеччини з вимогою оголосити незаконними постачання Україні німецької зброї без схвалення Бундестагу.

Куратором Сергієнка є полковник російської ФСБ Ілля Вехтомов. У коментарі Spiegel Сергієнко заперечив, що є агентом впливу Кремля, і назвав твердження про його зв'язки з Росією "безпідставними та не пов'язаними з реальністю".

Проросійським активістом зацікавилася прокуратура Берліна після того, як у нього виявили російський паспорт, який він до цього приховував. Тому, за даними Spiegel, Сергієнко хочуть позбавити набутого громадянства Німеччини. Паралельно помічнику депутата "АдН" обмежили доступ до приміщень німецького парламенту.

В останні місяці "Альтернатива для Німеччини" стабільно посідала друге місце в рейтингах, відображаючи розчарування німців політикою коаліційного уряду, що діє, на чолі з Оллафом Шольцем. Вже три федеральні землі оголосили партію правоекстремістською.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки українців виїхало до Канади після початку війни.

Вас також може зацікавити:

Яку роботу пропонують українцям в Угорщині: список вакансій

Скільки людей виїхало за кордон з 2022 року і скільки зараз живе в Україні: демограф назвала цифри

Країна-сусідка України закрила центр допомоги біженцям