RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

В Україні порівняли путінську Росію з божевільною бабусею

Військовий експерт і блогер Олексій Арестович вважає, що дії Росії на зовнішньополітичній арені нагадують божевільну скандалістку, яка підступно поводиться щодо сусідів.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"У Росії є стратегічна мета. Ця стратегічна мета полягає в тому, що вони ведуть глобальний контрнаступ проти Заходу, із завданням розрахуватися за поразку у холодній війні і знову стати державою в першій п'ятірці. Тобто вони хочуть повернутися до "Ялти", грубо кажучи, коли п'ять найбільш сильних держав (чи сім, чи вісім) збираються і вирішують свої питання, ділять зони впливу, і ніхто ні до кого не лізе. А Захід так не працює", - говорить Арестович.

Експерт пояснює, що коли Володимир Путін прийшов до влади в РФ, він намагався домовитися з Заходом про розподіл сфер впливу. Але план не реалізувався через жорстку конкуренцію західних країн між собою.

Арестович нагадав, що в кожній країні є зовнішня розвідка, яка працює не проти зовнішніх ворогів, а проти конкурентів серед союзників.

"І Путін на початку 2000-х років виявив, я так розумію, для себе страшну річ: що немає такого, що ти домовився, як у пітерському підворітті, і ніхто нікого не чіпає, можна тихенько отруту в чай підливати і непомітно труїти своїх конкурентів. Замість цього в світі йде безперервна бійка", - зазначає експерт.

Існуюче положення справ не влаштовує російського президента, адже він розуміє, що його країна не може бути серйозним конкурентом світовим державам.

"Тоді в Кремлі зрозуміли, що їм залишається. Уявіть собі будинок – звичайна п'ятиповерхівка. Як і в кожному домі, там є божевільна бабуся, яка скандалить на весь двір, загрожує побити і розмалювати машини, репетує ночами. І всі люди змушені вступати з нею в переговори. Ось Росія діє так, як ця бабуся. Вона створює конфлікти по всьому світу і змушує світ мати з собою справу", - зазначив Арестович.

Читайте повну версію інтерв'ю: "Путін готує окупацію сусідки України і гарячу осінь на Донбасі - Олексій Арестович".