RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Євросуд прийняв важливе рішення щодо справи проти Росії за збитий на Донбасі Boeing

В Європейському суді з прав людини прийняли рішення про об'єднання скарг проти Росії родичів жертв, збитого над Донбасом Boeing MH17 Малайзійських авіаліній.

Зокрема, як зазначає "Коммерсант", 3 квітня уряд Росії повідомили про комунікації скарг "Айлей та інші проти Росії" і "Англайн та інші проти Росії".

Зараз ЄСПЛ очікує від офіційної Москви надання позиції РФ щодо катастрофи, а також владі РФ доведеться відповісти на питання суду. Скарги були подані до Євросуду в травні 2016 року і листопаді 2018 року.

Заявниками в цій справі значаться 380 осіб з Австралії, Бельгії, Канади, Німеччини, Гонконгу, Індонезії, Ізраїлю, Малайзії, Нідерландів, Нової Зеландії, Філіппін, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та В'єтнаму.

Вони вважають, що Росія порушила статтю 2 (право на життя) Європейської конвенції з прав людини. На їхню думку, Росія прямо або побічно несе відповідальність за загибель людей, що знаходилися на борту збитого Boeing MH17.

Також Росія звинувачується в ігноруванні проведення ефективного розслідування та співпраці з розслідуваннями, які проводяться в інших країнах.

Також Росію звинувачують і за іншими статтями Європейської конвенції з прав людини: стаття 3 (заборона на нелюдське або таке, що принижує гідність, поводження), стаття 6 (право на справедливий судовий розгляд), стаття 8 (право на повагу до приватного і сімейного життя) та стаття 13 (право на ефективний засіб правового захисту).

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Європі підрахували, скільки разів Росія брехала про катастрофу MH17.