RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Путіна назвали причину зриву обміну полоненими

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про нову перешкоду обміну полоненими, про що домовилися президент України Володимир Зеленський і лідер Росії Володимир Путін на Нормандській зустрічі.

Про це він повідомив в ефірі програми "Велика гра" на Першому каналі.

"У Парижі закликали контактну групу погодити списки для обміну всіх встановлених на всіх встановлених. Мета - "всіх на всіх", але коли вони всі ці роки зіставляли списки, то виявилося, що не всі взаємно підтверджені. Є списки, які визнані по обидва боки як списки реально існуючих людей, всі знають, де ці люди знаходяться і як їх треба звільнити і обміняти", - сказав Лавров.

За його словами, це було чітко зафіксовано, це обговорювали лідери - Володимир Путін і Володимир Зеленський у присутності Ангели Меркель і Еммануеля Макрона.

"Тепер в контактній групі з'явився новий критерій: встановлені - так, але вони не всі "процесуально очищені". Це означає нова перешкода до того, щоб люди до Різдва і Нового року повернулися додому", - додав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, що низка полонених, яких Україна планувала передати бойовикам ЛДНР в рамках обміну, попросили виключити їх зі списків.

Детальніше про попередній обмін полоненими, читайте в матеріалі "Апострофа": Обмін завершений! Українці повернулися з російського полону: онлайн трансляція з "Борисполя" .