RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Конашенкова конкурент: Лукашенко заявив про "великі втрати" України за тиждень контрнаступу

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, який знову погрожував застосуванням ядерної зброї у разі агресії проти його країни, заявив, що нібито ЗСУ за тиждень свого контрнаступу зазнали величезних втрат.

Про це він розповів у коментарі російській пропагандистці телеканалу "Россия 1" Ользі Скабеєвій на зустрічі з "воєнкорами", уривок якого опублікував білоруський Telegram-канал "Пул Первого".

Читайте також: Ворог втратив за добу майже чотири роти: на півдні ЗСУ провели рекордну "демілітаризацію"

Білоруський диктатор зазначив, що нібито з початку українського контрнаступу "загинули 40 тисяч українців та понад 100 тисяч поранених".

Також Лукашенко стверджує, що українські воїни нібито за один бій втратили "понад 50 танків та понад 120 БМП", а також додав, що у нього "з цифрами не дуже". Водночас нібито російські окупанти знищили "25-30% західного озброєння" за цей період.

"Росія мобілізувалася, вона нарешті навчилася воювати. І за всіма правилами воює. Атакувати оборонців дуже важко. І я думаю, що це не вийде", - сказав він.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін анонсував на липень розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі в рамках двостороннього договору.

  • Вас також може зацікавити:

Ядерний Лукашенко: кому загрожує білоруський диктатор

ЗСУ знищили велику колону російської техніки під Кремінною: у роспабліках істерика

Жабогадюкінг forever: у Росії розповіли про співпрацю Пригожина з ГУР