Лайм

Олена Шоптенко, Alyosha та інші зіркові мами, які не поспішають повертати дітей в Україну

Знаменитості пояснили свої рішення

Багато українських знаменитостей, які залишили країну на початку повномасштабної війни, вже повернулися в Україну. Серед них – Тоня Матвієнко з дочкою, дружина Анатолія Анатоліча з трьома дітьми, Ірина Монатик із синами та інші зіркові мами. Але деякі відомі українки не поспішають повертатись додому разом зі своїми дітьми.

Читайте також: Регулярно буває соромно: Влад Яма відповів на хейт щодо свого виїзду з України.

Олена Шоптенко

Олена Шоптенко разом із сином живе у столиці Австрії від початку вторгнення. У Відні 5-річний Олексій ходить у дитячий садочок, а його мама-хореографиня займається своєю професійною діяльністю і лише інколи навідується до України.

"Я залишаюся у професії, можу виховувати сина, бути разом із ним, дати йому безпеку, щоб він почувався захищеним, - сказала Шоптенко у "ЖВЛ". - Я в Київ його жодного разу не привозила. Чесно кажучи, я боюся і не готова. Він зараз із бабусею в Польщі".

Фото: https://www.instagram.com/alena_shoptenko/

Джамала

Джамала вивезла синів з України на початку повномасштабної війни. Спочатку вони зупинялися у сестри співачки у Стамбулі, а зараз Селім-Ремзі та Емір-Рахман живуть у Польщі.

"Живу я в Києві. Діти мої живуть у Варшаві. Три місяці я базувалася у сестри у Стамбулі, звідти літала на різні заходи. А потім зрозуміла, що не можу так. Мені важко дуже, що я кидаю дітей, у мене є почуття провини 24 на 7. Але я не розумію, як бути тут і не робити нічого, що я можу, - зізналася Джамала в інтерв'ю "Суспільне. Культура". - Я можу виїжджати і бути обличчям, голосом жінок, які не можуть це робити зараз, бо перебувають у бомбосховищі з дітьми".

Також читайте: Дмитро Шуров привітав сина Лева з днем народження: як виглядає і де живе 19-річний хлопець.

Фото: https://www.instagram.com/jamalajaaa/

Alyosha

Співачка Alyosha та троє її дітей від Тараса Тополі живуть у США. Артистка виступає на благодійних заходах на підтримку України, але додому не повертається. Раніше одна навіть потрапила у скандал через необдумані слова про українок, які не вивозять дітей із країни.

Alyosha (справжнє ім'я - Олена Тополя) заявила, що, якби українці мали "глибоке усвідомлення небезпеки", то вони вивезли б своїх дітей на захід країни або за кордон. "У вас є інтернет, щоб писати коментарі, але немає усвідомлення, що ваші діти не захищені… це сумно… Інтернет допоможе знайти такі безпечні місця!" - висловилася вона в Instagram.

Пізніше артистка вибачилася за необачні слова. Нині разом із двома синами та донькою вона залишається в Америці у родичів чоловіка.

Фото: https://www.instagram.com/alyoshasinger/

Анна Різатдінова

Гімнастка Анна Різатдінова живе у Барселоні разом із сином та мамою. Сама вона планує повернутися до Києва та залишатися в Україні на постійній основі, але 6-річного Романа до закінчення війни забирати не хоче.

"Для мене безпека дитини на першому місці. Ми пробували жити на дві країни, але це не життя. Мені дуже важко, депресія починається, ти не розумієш, де ти і як. Зараз я працюю над поверненням в Україну на постійній основі. Хочу облаштувати синові автономне перебування за кордоном. Не знаю, хто з ним буде, але хочу спробувати, щоб жити в Україні і приїжджати до нього. Хочу, бо те, як я живу останні 1,5 роки - це жах, - розповіла спортсменка в інтерв'ю Славі Дьоміну. - Якщо син буде Ужгороді, буде зручніше. Але вже в Іспанії у нього з'явилися друзі, він пішов у садочок. Вірю, що наша перемога буде вже скоро. Уже потім заберу сина у безпеку".

Фото: https://www.instagram.com/anna_rizatdinova/

Сім'я Сергія Бабкіна

Хоча Сергій Бабкін регулярно буває в Україні, місцем проживання його родини досі залишається Німеччина. Після виїзду з країни на початку повномасштабної війни артист із дружиною та трьома дітьми оселився у передмісті Мюнхена. За оренду житла вони не платять, але й соціальних виплат більше не отримують. 16-річний син Артур та 12-річна дочка Веселина ходять до німецьких шкіл, а молодший Єлисей - до дитячого садочка.

"Єдиний із нас, хто прямо рветься у Харків додому - це Веселина. "Хочу додому, хочу до Харкова". Але ясно, чому не можна зараз їхати. Вона все розуміє", - висловився Бабкін про перспективи повернення сім'ї в Україну.

Раніше Бабкін говорив, що в рідній країні не зможе заробити достатньо грошей на життя, адже концерти зараз лише благодійні, спрямовані на підтримку країни.

Читайте також: Ксенія Мішина в Ізраїлі показалася з батьками, які жили в анексованому Криму.

Фото: https://www.instagram.com/snezhana_babkina/

Дружина Андрія Бєднякова з дітьми

У липні дружина Андеря Бєднякова Анастасія Коротка з дітьми приїжджала до України провідати телеведучого, але вже відлетіла назад у США. Актриса живе в Лос-Анджелесі з 7-річною дочкою Ксенією та однорічним сином Остапом. Вона готова повернутися додому лише після закінчення війни.

"Ми, напевно, навряд виїжджали би, якби я не була вагітна. Якби ми були просто вдвох з Андрієм, ми б взагалі не виїхали. Але коли є діти... мені стрьомно. Я зрозуміла, що дочекаюся, коли буде відносно безпечно, щоб я знала, куди я везу дітей, - розповіла вона в інтерв'ю Славі Дьоміну. - Якщо є можливість зараз бути в безпеці моїм дітям, вони будуть у безпеці. Коли не буде такої можливості, вони повернуться до будь-якого Києва. Але поки будемо там, де ми є. Переїдемо у квартиру дешевше, знайдемо щось".

https://www.instagram.com/nastyakorotkaya/

Слава Камінська

Екс-учасниця гурту "НеАнгели" Слава Камінська з дочкою Лаурою, сином Лео та новим коханим живе за кордоном. Раніше вона говорила про переїзд із Нідерландів до Іспанії, а одного разу поскандалила з підписниками через російську мову.

"Я говорила і говорю російською. Я живу в Іспанії та Нідерландах. І повертатися не збираюся. Тому що все складно в головах у наших", - заявляла співачка.

Пізніше Камінська сказала, що це було "згаряча". "Мені стало прикро, і я написала це згаряча. Багато хто з нас зараз неврівноважений зі зрозумілих причин. І нехай мені 38, але всередині мене живе маленька дівчинка, якій іноді властиво ображатися", - прокоментувала вона.

Фото: https://www.instagram.com/babaslavka/

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Діти щасливі: Наталія Могилевська показала прийомних доньок на рідкісних кадрах

Відома українська співачка Наталія Могилевська порадувала своїх доньок Софію та Мішель незвичною рослиною, яка харчується комахами

Усик відреагував на підтримку з боку всесвітньо відомого репера

Український боксер Олександр Усик показав фото з американським репером Снуп Доггом та подякував йому за підтримку

Справжній україномовний хлопчик: Даша Квіткова розповіла про виховання дворічного сина Лева

Популярна блогерка Даша Квіткова підкреслила, що її дворічний син Лев не знає російських слів та суржика, а говорить лише українською