Баклажани — улюблений літній овоч, з якого можна приготувати безліч смачних закусок. Баклажанна ікра, лечо з баклажанів, смажені та запечені на грилі — варіантів безліч. Та, мабуть, чи не всі полюбляють рулетики зі смажених баклажанів з різноманітними начинками.
Фітнес-тренерка та фудблогерка, яка пише під ніком marafon18_6, на своїй сторінці в Instagram, розповіла, як приготувати улюблені рулетики з баклажанів по-новому.
Читайте також: Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.
Для приготування цієї закуски вам знадобиться мінімум часу та інгредієнтів, а смак неодмінно сподобається. До того ж ця страва дієтична і підійде людям, які слідкують за своїм харчуванням — в 100 г запіканки всього 74 кКал.
Інгредієнти:
- баклажани – 700 г
- паста томатна (або терті помідори) – 400 г
- сир вершковий – 100 г
- зелень (або соус песто) – 50 г
- сир моцарела/пармезан – 80 г
- сіль, улюблені спеції.
- оливкова олія – 30 г.
Читайте також: Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.
Як приготувати баклажанові рулетики по-новому
1. Розріжте баклажани на пластинки і викладіть їх у форму для запікання.
3. Посоліть, поперчіть і змастіть оливковою олією.
4. Запікайте баклажани у розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
5. Для начинки змішайте вершковий сир і зелень.
6. У форму, де будуть запікатися рулетики з баклажанів, влийте пюре зі свіжих помідорів або томатну пасту, додайте сушені трави і оливкову олію. Все ретельно перемішайте.
8. На запечені баклажани викладіть начинку з сиру і зелені, скрутіть їх в рулетики.
9. Викладіть рулетики в форму зверху на томатну пасту.
10. Посипте тертим сиром.
11. Запікайте в духовці ще 10-15 хвилин до готовності.
- Раніше ми розповіли, як приготувати бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту на зиму.