Баклажани — улюблений літній овоч, з якого можна приготувати безліч смачних закусок. Баклажанна ікра, лечо з баклажанів, смажені та запечені на грилі — варіантів безліч. Та, мабуть, чи не всі полюбляють рулетики зі смажених баклажанів з різноманітними начинками.

Фітнес-тренерка та фудблогерка, яка пише під ніком marafon18_6, на своїй сторінці в Instagram, розповіла, як приготувати улюблені рулетики з баклажанів по-новому.

Читайте також: Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.

Для приготування цієї закуски вам знадобиться мінімум часу та інгредієнтів, а смак неодмінно сподобається. До того ж ця страва дієтична і підійде людям, які слідкують за своїм харчуванням — в 100 г запіканки всього 74 кКал.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • баклажани – 700 г
  • паста томатна (або терті помідори) – 400 г
  • сир вершковий – 100 г
  • зелень (або соус песто) – 50 г
  • сир моцарела/пармезан – 80 г
  • сіль, улюблені спеції.
  • оливкова олія – 30 г.

Читайте також: Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.

Як приготувати баклажанові рулетики по-новому

1. Розріжте баклажани на пластинки і викладіть їх у форму для запікання.

3. Посоліть, поперчіть і змастіть оливковою олією.

4. Запікайте баклажани у розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.

5. Для начинки змішайте вершковий сир і зелень.

6. У форму, де будуть запікатися рулетики з баклажанів, влийте пюре зі свіжих помідорів або томатну пасту, додайте сушені трави і оливкову олію. Все ретельно перемішайте.

8. На запечені баклажани викладіть начинку з сиру і зелені, скрутіть їх в рулетики.

9. Викладіть рулетики в форму зверху на томатну пасту.

10. Посипте тертим сиром.

11. Запікайте в духовці ще 10-15 хвилин до готовності.

Цікаві новини для вас:

  1. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.