В Україні вже більше місяця не вщухають воєнні дії через агресивне вторгнення російських окупантів. У багатьох містах продовжуються перебої з постачанням товарів до магазинів, тому господині навчилися самостійно пекти хліб та робити десерти. І якщо ви вирішили побалувати рідних солодкими пончиками на сковороді, приготуйте до них м'яку вершкову карамель. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.
Інгредієнти: цукор (200 г), вершки 30-33% (180 г), вершкове масло (100 г).
Приготування:
Беремо каструлю з товстим дном (краще – ківш із ручкою) і висипаємо в неї тонкий шар цукру. Підігріваємо на слабкому вогні та чекаємо, поки він не почне танути. Перемішувати цукор не потрібно, а щоб він рівномірно розплавився - нахиляємо каструлю в різні боки.
Вершки підігріваємо в окремому посуді та вливаємо до розплавленого цукру. Маса повинна почати шипіти і пінитися. Проварюємо її близько 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
Потім проціджуємо гарячу карамель через сито. Це необхідно для того, щоб видалити ті кристали цукру, які можуть залишитися, щоб вони не хрумтіли на зубах.
Потім до карамелі додаємо вершкове масло і перемішуємо, щоб воно повністю розтануло, і маса стала однорідною. Переливаємо її в баночку, а потім ставимо в холодильник. У гарячому вигляді карамель досить рідка, а коли вона охолоне - стане густою і тягучою.
Таку карамель можна подати як соус до млинців або панкейків або ж використовувати в тортах та інших десертах.
- Раніше ми розповіли, як зробити домашній йогурт без йогуртниці.
- Читайте також на theLime, як приготувати домашнє згущене молоко.