Лайм

Як приготувати вдома м'яку вершкову карамель: простий рецепт

Її можна використовувати як добавку до тортів або як соус до млинців

В Україні вже більше місяця не вщухають воєнні дії через агресивне вторгнення російських окупантів. У багатьох містах продовжуються перебої з постачанням товарів до магазинів, тому господині навчилися самостійно пекти хліб та робити десерти. І якщо ви вирішили побалувати рідних солодкими пончиками на сковороді, приготуйте до них м'яку вершкову карамель. theLime підібрав для вас перевірений рецепт.

Інгредієнти: цукор (200 г), вершки 30-33% (180 г), вершкове масло (100 г).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Беремо каструлю з товстим дном (краще – ківш із ручкою) і висипаємо в неї тонкий шар цукру. Підігріваємо на слабкому вогні та чекаємо, поки він не почне танути. Перемішувати цукор не потрібно, а щоб він рівномірно розплавився - нахиляємо каструлю в різні боки.

Вершки підігріваємо в окремому посуді та вливаємо до розплавленого цукру. Маса повинна почати шипіти і пінитися. Проварюємо її близько 10-15 хвилин, постійно помішуючи.

Потім проціджуємо гарячу карамель через сито. Це необхідно для того, щоб видалити ті кристали цукру, які можуть залишитися, щоб вони не хрумтіли на зубах.

Потім до карамелі додаємо вершкове масло і перемішуємо, щоб воно повністю розтануло, і маса стала однорідною. Переливаємо її в баночку, а потім ставимо в холодильник. У гарячому вигляді карамель досить рідка, а коли вона охолоне - стане густою і тягучою.

Таку карамель можна подати як соус до млинців або панкейків або ж використовувати в тортах та інших десертах.

Фото: pinterest.com

Новини партнерів

Читайте також

Як вивести запах котячої сечі у будинку: 7 бабусиних порад

Експерти розповіли, як позбутися запаху котячої сечі за допомогою кількох природних засобів

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе