Кожна господиня має свої фірмові рецепти закусок, якими вона балує свою сім'ю у вихідних або свята. І якщо ви вже робили биті огірки по-китайськи або ж крабовий салат з морквою по-корейськи, урізноманітніть своє меню морквою по-корейськи з коріандром. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогер на своїй сторінці recept_food_1 в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: морква (400 г), часник (5 зубчиків), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1 ст. л.), чорний мелений перець (0,5 ч. л.), мелений коріандр (0,3 ч. л.), оцет (2 ст. л.), рослинна олія (30 мл).
Приготування:
Моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо та тремо на спеціальній терці для корейської моркви.
Часник чистимо від лушпиння, пропускаємо через прес прямо в моркву. Додаємо до нього половину чайної ложки солі та столову ложку цукру, не перемішуємо.
Потім додаємо половину чайної ложки меленого перцю і трохи коріандру, а також вливаємо 2 столові ложки оцту.
Читайте також: Як приготувати капусту по-корейськи з морквою та часником.
Беремо невелику каструлю або сотейник і розігріваємо в ньому рослинну олію. Виливаємо її зверху на всі спеції. Від теплої олії вони почнуть трохи шипіти і віддадуть свої аромати.
Моркву трохи розминаємо руками, після цього все ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник настоятися приблизно на 3-4 години.
Через зазначений проміжок часу подаємо апетитну закуску до м'ясних страв та гарнірів.
- Раніше ми розповіли, як смачно приготувати баклажани по-корейськи на зиму.
- Читайте також на theLime, як зробити пікантну спаржеву квасолю по-корейськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.