Лайм

Як видалити кісточки з вишень і черешень, щоб ягоди залишилися цілими: корисний лайфхак

Господиням на замітку

Багато хто з нас любить літо за безліч сезонних ягід і фруктів, які багаті різними вітамінами та мікроелементами. Але водночас процес їх переробки та заготівлі на зиму завдає господиням чимало клопоту та забирає величезну кількість часу. І якщо ви вже знаєте, як зробити грілку з вишневих кісточок, радимо також звернути увагу на простий лайфхак, як швидко дістати кісточки з ягід.

Відповідним відео поділилися на YouTube-каналі "Кулінарні рецепти від SV".

Читайте також: Закриваємо вишні у власному соку: рецепт на зиму для смачних десертів.

Для того, щоб видалити кісточки, нам знадобиться лійка для пляшки, тарілка та коктейльна трубочка.

Ставимо на стіл тарілку, зверху на неї лійку для переливання різних рідин вузькою частиною вгору. На неї кладемо вишню або черешню. Вставляємо трубочку для напоїв з боку черешка і акуратно видавлюємо кісточку у лійку. Таким чином вишня залишається практично цілою і її можна використовувати для приготування десертів, заготовок на зиму або просто вживати в їжу.

Читайте також: Цей хитрий спосіб допоможе "вигнати" черв'яків із черешні: покрокова інструкція.

До речі, цей метод має свій мінус – соломинка швидко починає гнутися, і нею стає незручно працювати. За таким же принципом можна скористатися дерев'яною шпажкою або олівцем.

Цікаві новини для вас:

  1. Старовинний рецепт вишневого варення без кісточок: так готували наші бабусі.
  2. Як швидко видалити кісточки з вишні: прості способи для заготівлі ягід.
  3. Як правильно сушити абрикоси на курагу: 3 простих способи.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні