Лайм

Слимаки тікатимуть, як від вогню: ці хитрі трюки проженуть шкідників з городу

Ці шкідники ненавидять терпкі пахучі рослини

Після періоду затяжних дощів городники можуть виявити на своїх грядках непроханих гостей, які уподобали їхні ділянки і не збираються їх покидати. Йдеться про слимаків, які можуть завдати великої шкоди на городі й знищити весь врожай.

Про способи, які допоможуть вивести з городу слимаків, розповіла авторка Youtube-блогу "Садок без морок".

Читайте також: Як позбутися білокрилки на капусті без хімії: перевірений метод від досвідченого городника.

За її словами, ці хитрі трюки змусять слимаків тікати, як від вогню.

Слимаки - це молюски, які ховаються у вологих місцях, куди не потрапляє пряме сонце. У спекотний період вони не виживають – сонце вбивче для них. А от коли починаються дощі, вони виходять зі своїх укриттів ночами і починають все дуже активно їсти. Харчуються слимаки практично усім, що росте на городі, коли їх ще небагато, то шкода невелика, але інколи їхня компанія збільшується до цілого стада і тоді слимаки здатні завдати серйозної шкоди.

Найбільше страждають від навали слимаків рослини з ніжним соковитим листям і плодами – капуста, салати, полуниця, молоді кабачки, дині, гарбузи, квасоля, горох, виноград. Над’їдені рослини слабшають від пошкоджень, втрачають здатність до повноцінного фотосинтезу, хворіють, втрачаючи квіти й плоди.

Читайте також: Як правильно поливати помідори, коли на вулиці пекельна спека: секрети досвідченого городника.

"В мене вже давно росте бадан, мені подобається ця рослина. Після зими я почистила свої рослини, прибрала старе і пошкоджене листя, яке потім висушила. І ось коли я виявила на своїх грядках непроханих гостей – слимаків, які доїдали мій солодкий перець, я вирішила випробувати цей метод боротьби зі шкідниками. Він дуже простий і ефективний", - розповіла авторка блогу.

Бадан – це вічнозелена трав'яниста рослина. Довгий час цю рослину більше використовували в садовому дизайні професіонали. Але в останні роки з'явилися гібридні форми - рослина може безперервно цвісти до місяця, а її чудове декоративне листя до осені змінює забарвлення із зеленого на бронзово-червоне.

"Для приготування дієвого засобу від слимаків потрібне старе сухе листя бадана. Його потрібно залити окропом і прокип’ятити на невеликому вогні 20 хвилин із розрахунку два листки сухого бадана на 1 л води", - розповіла блогерка.

Читайте також: Урожай будете збирати відрами: городник розкрив секрети вирощування солодкого перцю.

Охолоджений настій потрібно перелити до пульверизатора і обробити рослини.

"Ще один перевірений спосіб боротьби зі слимаками - дощечки з кукурудзяним борошном. Борошно, звісно, можна просто сипати на землю, однак з досвіду можу сказати, що дощечки легко і швидко переносити на потрібне місце, та й витрата борошна менша.

Все дуже просто - слимакам подобається запах борошна, але їх шлунок не може його перетравити, тож вони гинуть. На мою думку, це також ефективний та економний спосіб боротьби зі шкідниками.

Якщо піде дощ, рослини потрібно знову обробити відваром бадану і слимаки більше до ваших грядок навіть не наблизяться", - резюмувала авторка відео.

Цікаві новини для вас:

  1. Можна зібрати ще один урожай: посівний календар на серпень.
  2. На листі огірків з'явилися жовті плями: як врятувати врожай від пероноспорозу.
  3. Як врятувати помідори від спеки: терміново зробіть це, щоб не втратити урожай.

Новини партнерів

Читайте також

Бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску

Приготуйте бабагануш з баклажанів за рецептом Євгена Клопотенка - його смак вас вразить

Любите головоломки? Знайдіть хитру помилку на зображенні хлопчика з книгою

Розгадувати головоломки завжди корисно для мозку - знайдіть помилку на картинці хлопчика з книгою

Як правильно заморожувати перець на зиму - перевірені способи

Розповідаємо, як правильно заморожувати перець на зиму - є кілька способів