Баклажани по-корейськи мають дуже цікавий і пікантний смак, тож ця закуска сподобається навіть тим, хто не є фанатом корейської кухні До того ж всі інгредієнти для приготування цієї страви можна знайти в найближчому супермаркеті або на ринку.
Власним рецептом баклажанів по-корейськи поділилася авторка Youtube-каналу "Життя зі смаком".
Читайте також: Мусака з баклажанів - рецепт традиційної грецької запіканки.
Ці баклажани неймовірно смачні, а їхній зовнішній вигляд стане прикрасою будь-якого святкового столу або ж пікантним доповненням до обіду у звичайний будній день. Секрет страви криється у цікавому соусі, яким заправляються обсмажені шматочки баклажанів і болгарських перців. Приготуйте, гості точно оцінять ваші старання і фантазію!
Інгредієнти
- Баклажани - 1200 г
- Солодкий перець - 400 г
- Крохмаль 3 - 4 ст. ложки
- Рослинна олія - 400мл
- Часник - 4 зубчики
Для соусу
- Вода - 150 мл
- Соєвий соус - 4 ст. ложки
- Цукор - 1 ст. ложка
- Сіль - 1/2 чайної ложки
- Чорний перець - 1/2 чайної ложки
- Крохмаль - 1/2 ст. ложки
- Оцет яблучний або рисовий - 2 столові ложки
Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.
Приготування баклажанів по-корейськи
Баклажани чистимо від шкірки і нарізаємо на брусочки середнього розміру. Солимо і зливаємо зайвий сік, що пустять баклажани.
Перець очищуємо від насіння і нарізаємо на шматочки.
Баклажани складаємо в пакет і додаємо до них 2 столові ложки крохмалю. Закриваємо пакет і перемішуємо баклажани, щоб кожен шматочок обвалявся в крохмалі.
Таку ж процедуру проводимо і для шматочків перців.
Нагріваємо 400 мл соняшникової олії і обсмажуємо в ній шматочки баклажанів та перців до хрумкої золотавої скоринки.
Готуємо соус
Вливаємо в каструлю 150 мл води і додаємо 4 столові ложки соєвого соусу, одну столову ложку цукру, по пів чайної ложки солі та перцю, дві столові ложки яблучного чи рисового оцту і пів столової ложки крохмалю. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і варимо 30 секунд, не припиняючи мішати.
Обсмажені баклажани та перець складаємо у тарілку і присипаємо натертим часником. Зверху поливаємо обсмажені овочі соусом, обережно перемішуємо і складаємо на тарілку. Перед подачею на стіл можна посипати білим кунжутом.
Баклажани по-корейськи готові! Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати малосольні помідори за добу.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту.
Цікаві новини для вас: