Лайм

Баклажани по-корейськи: ця пікантна закуска не залишить нікого байдужим

Смаку додає цікавий соус!

Баклажани по-корейськи мають дуже цікавий і пікантний смак, тож ця закуска сподобається навіть тим, хто не є фанатом корейської кухні До того ж всі інгредієнти для приготування цієї страви можна знайти в найближчому супермаркеті або на ринку.

Власним рецептом баклажанів по-корейськи поділилася авторка Youtube-каналу "Життя зі смаком".

Читайте також: Мусака з баклажанів - рецепт традиційної грецької запіканки.

Ці баклажани неймовірно смачні, а їхній зовнішній вигляд стане прикрасою будь-якого святкового столу або ж пікантним доповненням до обіду у звичайний будній день. Секрет страви криється у цікавому соусі, яким заправляються обсмажені шматочки баклажанів і болгарських перців. Приготуйте, гості точно оцінять ваші старання і фантазію!

Інгредієнти

  • Баклажани - 1200 г
  • Солодкий перець - 400 г
  • Крохмаль 3 - 4 ст. ложки
  • Рослинна олія - 400мл
  • Часник - 4 зубчики

Для соусу

  • Вода - 150 мл
  • Соєвий соус - 4 ст. ложки
  • Цукор - 1 ст. ложка
  • Сіль - 1/2 чайної ложки
  • Чорний перець - 1/2 чайної ложки
  • Крохмаль - 1/2 ст. ложки
  • Оцет яблучний або рисовий - 2 столові ложки

Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Приготування баклажанів по-корейськи

Баклажани чистимо від шкірки і нарізаємо на брусочки середнього розміру. Солимо і зливаємо зайвий сік, що пустять баклажани.

Перець очищуємо від насіння і нарізаємо на шматочки.

Баклажани складаємо в пакет і додаємо до них 2 столові ложки крохмалю. Закриваємо пакет і перемішуємо баклажани, щоб кожен шматочок обвалявся в крохмалі.

Таку ж процедуру проводимо і для шматочків перців.

Нагріваємо 400 мл соняшникової олії і обсмажуємо в ній шматочки баклажанів та перців до хрумкої золотавої скоринки.

Готуємо соус

Вливаємо в каструлю 150 мл води і додаємо 4 столові ложки соєвого соусу, одну столову ложку цукру, по пів чайної ложки солі та перцю, дві столові ложки яблучного чи рисового оцту і пів столової ложки крохмалю. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і варимо 30 секунд, не припиняючи мішати.

Обсмажені баклажани та перець складаємо у тарілку і присипаємо натертим часником. Зверху поливаємо обсмажені овочі соусом, обережно перемішуємо і складаємо на тарілку. Перед подачею на стіл можна посипати білим кунжутом.

Баклажани по-корейськи готові! Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажанна ікра по-грузинськи - до рецепту входить особливий інгредієнт.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.

Новини партнерів

Читайте також

Як випрати кросівки в пральній машині: корисні поради

Експерти розповіли, як випрати кросівки в пральній машині і дали корисні поради

Шарлотка з білого хліба для суперлінивих - так просто ще не було

Шарлотка з білого хліба - це простий рецепт випічки, для якого не потрібне тісто

Аджика без варіння з аспірином — "сирий" спосіб на зиму

Сира аджика з аспірином без варіння - варіант улюбленого соусу, який зберігає колір і користь продуктів