Квашена капуста з кмином - це класичний варіант закуски, але щороку саме вона є справжнім хітом - яскравий смак і користь цієї капусти важко переоцінити. До того ж капуста за цим рецептом готується дуже швидко - вона буде готова вже за три дні.
theLime пропонує приготувати цей український суперфуд за перевіреним найпопулярнішим рецептом.
Читайте також: Квашена капуста з яблуками, як в бабусі: рецепт, перевірений роками.
Квашена капуста — це важливий ферментований продукт. Вона набагато легше засвоюється системою травлення. Крім корисних бактерій, у ній також є клітковина, вітаміни С та В й мінерали, такі як залізо.
Для засолу капусти слід вибирати щільний качан, тоді капуста вийде хрусткою. Не варто додавати більше солі, ніж належить, інакше продукт вже не буде приносити користі.
Цікаво знати: кмин має прекрасні антиоксидантні та противірусні властивості. А завдяки вмісту вітамінів групи В виводить холестерин з організму і розщеплює жири, білки і вуглеводи, що допомагає організму бути енергійним, а тілу рухомим.
Щоби процес ферментації (квашення) відбувся вчасно - за 3-4 дні - капусту потрібно тонко нашаткувати й забезпечити їй тепле середовище.
На 1 кг капусти потрібно взяти 2 ч. л. кмину, декілька лаврових листків, сіль і цукор. Також рецепт передбачає додавання олії та оцту 9%.
Інгредієнти:
- Капуста білоголова - 1 кг
- Морква - 3 шт.
- Сушений кмин - 20 г
- Сіль - 20 г
- Цукор - 40 г
- Оцет - 60 мл
- Олія соняшникова - 70 мл
- Лавровий лист - 3 г
Читайте також: Український суперфуд: як приготувати квашену капусту з калиною.
Як заквасити капусту з кмином
Капусту очищуємо від зіпсованих листів і дрібно шаткуємо.
Моркву миємо і натираємо на грубій тертці.
Кмин слід прогріти на сухій сковороді до розкриття аромату.
Всі інгредієнти складаємо у велику миску і перемішуємо.
Додаємо сіль, цукор, подрібнений лавровий лист (2 шт.) і ретельно переминаємо капусту руками.
Додаємо оцет, олію і знову перемішуємо.
Накриваємо капусту великою тарілкою і ставимо зверху на неї банку з водою для ущільнення маси. Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 дні.
Після того, як капуста стане готовою, викладаємо її в банки, додаючи розсіл, і закриваємо капроновими кришками. Квашену капусту слід зберігати в холодильнику або в погребі.
Смачного!
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачне гарбузове лате як в Starbucks.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту.
Цікаві новини для вас:
- Лише три інгредієнти: як зробити найсмачнішу квашену капусту.
- Найсмачніша закуска з перців за версією Ектора Хіменеса-Браво - це варто спробувати.
- Запечений гарбуз з мʼясом та овочами - справжня феєрія осінніх смаків.