Лайм

Хіт сезону: як приготувати квашену капусту з кмином

Це справжня вітамінна бомба!

Квашена капуста з кмином - це класичний варіант закуски, але щороку саме вона є справжнім хітом - яскравий смак і користь цієї капусти важко переоцінити. До того ж капуста за цим рецептом готується дуже швидко - вона буде готова вже за три дні.

theLime пропонує приготувати цей український суперфуд за перевіреним найпопулярнішим рецептом.

Читайте також: Квашена капуста з яблуками, як в бабусі: рецепт, перевірений роками.

Квашена капуста — це важливий ферментований продукт. Вона набагато легше засвоюється системою травлення. Крім корисних бактерій, у ній також є клітковина, вітаміни С та В й мінерали, такі як залізо.

Для засолу капусти слід вибирати щільний качан, тоді капуста вийде хрусткою. Не варто додавати більше солі, ніж належить, інакше продукт вже не буде приносити користі.

Цікаво знати: кмин має прекрасні антиоксидантні та противірусні властивості. А завдяки вмісту вітамінів групи В виводить холестерин з організму і розщеплює жири, білки і вуглеводи, що допомагає організму бути енергійним, а тілу рухомим.

Щоби процес ферментації (квашення) відбувся вчасно - за 3-4 дні - капусту потрібно тонко нашаткувати й забезпечити їй тепле середовище.

На 1 кг капусти потрібно взяти 2 ч. л. кмину, декілька лаврових листків, сіль і цукор. Також рецепт передбачає додавання олії та оцту 9%.

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова - 1 кг
  • Морква - 3 шт.
  • Сушений кмин - 20 г
  • Сіль - 20 г
  • Цукор - 40 г
  • Оцет - 60 мл
  • Олія соняшникова - 70 мл
  • Лавровий лист - 3 г

Читайте також: Український суперфуд: як приготувати квашену капусту з калиною.

Як заквасити капусту з кмином

Капусту очищуємо від зіпсованих листів і дрібно шаткуємо.

Моркву миємо і натираємо на грубій тертці.

Кмин слід прогріти на сухій сковороді до розкриття аромату.

Всі інгредієнти складаємо у велику миску і перемішуємо.

Додаємо сіль, цукор, подрібнений лавровий лист (2 шт.) і ретельно переминаємо капусту руками.

Додаємо оцет, олію і знову перемішуємо.

Накриваємо капусту великою тарілкою і ставимо зверху на неї банку з водою для ущільнення маси. Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 дні.

Після того, як капуста стане готовою, викладаємо її в банки, додаючи розсіл, і закриваємо капроновими кришками. Квашену капусту слід зберігати в холодильнику або в погребі.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Лише три інгредієнти: як зробити найсмачнішу квашену капусту.
  2. Найсмачніша закуска з перців за версією Ектора Хіменеса-Браво - це варто спробувати.
  3. Запечений гарбуз з мʼясом та овочами - справжня феєрія осінніх смаків.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні