Квашена капуста з кмином - це класичний варіант закуски, але щороку саме вона є справжнім хітом - яскравий смак і користь цієї капусти важко переоцінити. До того ж капуста за цим рецептом готується дуже швидко - вона буде готова вже за три дні.

theLime пропонує приготувати цей український суперфуд за перевіреним найпопулярнішим рецептом.

Читайте також: Квашена капуста з яблуками, як в бабусі: рецепт, перевірений роками.

Квашена капуста — це важливий ферментований продукт. Вона набагато легше засвоюється системою травлення. Крім корисних бактерій, у ній також є клітковина, вітаміни С та В й мінерали, такі як залізо.

Для засолу капусти слід вибирати щільний качан, тоді капуста вийде хрусткою. Не варто додавати більше солі, ніж належить, інакше продукт вже не буде приносити користі.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Цікаво знати: кмин має прекрасні антиоксидантні та противірусні властивості. А завдяки вмісту вітамінів групи В виводить холестерин з організму і розщеплює жири, білки і вуглеводи, що допомагає організму бути енергійним, а тілу рухомим.

Щоби процес ферментації (квашення) відбувся вчасно - за 3-4 дні - капусту потрібно тонко нашаткувати й забезпечити їй тепле середовище.

На 1 кг капусти потрібно взяти 2 ч. л. кмину, декілька лаврових листків, сіль і цукор. Також рецепт передбачає додавання олії та оцту 9%.

Інгредієнти:

  • Капуста білоголова - 1 кг
  • Морква - 3 шт.
  • Сушений кмин - 20 г
  • Сіль - 20 г
  • Цукор - 40 г
  • Оцет - 60 мл
  • Олія соняшникова - 70 мл
  • Лавровий лист - 3 г

Читайте також: Український суперфуд: як приготувати квашену капусту з калиною.

Як заквасити капусту з кмином

Капусту очищуємо від зіпсованих листів і дрібно шаткуємо.

Моркву миємо і натираємо на грубій тертці.

Кмин слід прогріти на сухій сковороді до розкриття аромату.

Всі інгредієнти складаємо у велику миску і перемішуємо.

Додаємо сіль, цукор, подрібнений лавровий лист (2 шт.) і ретельно переминаємо капусту руками.

Додаємо оцет, олію і знову перемішуємо.

Накриваємо капусту великою тарілкою і ставимо зверху на неї банку з водою для ущільнення маси. Залишаємо капусту при кімнатній температурі на 3 дні.

Після того, як капуста стане готовою, викладаємо її в банки, додаючи розсіл, і закриваємо капроновими кришками. Квашену капусту слід зберігати в холодильнику або в погребі.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Лише три інгредієнти: як зробити найсмачнішу квашену капусту.
  2. Найсмачніша закуска з перців за версією Ектора Хіменеса-Браво - це варто спробувати.
  3. Запечений гарбуз з мʼясом та овочами - справжня феєрія осінніх смаків.