Лайм

Картопля під сирною шапкою - рецепт Лізи Глінської і на щодень, і на свято

Це дуже ситно і ароматно!

Картопля це універсальний і чи не найулюбленіший овоч українців - важко перерахувати страви, які можна приготувати з неї. Смажена, пюре, в лушпинні, тушкована, деруни - варіантів страв з картоплі просто безліч, однак вона ніколи не набридає.

Відома фудблогерка Ліза Глінська пропонує приготувати ще одну цікаву страву з картоплі - запечену під сирною шапкою.

Читайте також: Як приготувати ідеальну картоплю по-селянськи - секрет хрумкої скоринки.

"В моїй родині завжди готували запечену картоплю. Інколи зі шматочком сала та цибулькою, а інколи із сиром. Будь-як приготовлена картопелька мені здається неймовірно смачною. Її полюбляють як дорослі, так і діти", - поділилася Ліза зі своїми підписниками в Instagram.

Картоплю за цим рецептом блогерка радить приготувати з додаванням ароматної олії з травами. Готувати її дуже просто - спочатку треба запекти картоплю, а потім начинити її тушкованими з вершками грибами. Останній штрих — фірмова "шапочка" з тертого сиру.

Інгредієнти:

  • 5 великих картоплин
  • 300 г грибів
  • цибуля ріпчаста - 1 шт
  • ароматна олія з травами базилік, орегано, розмарин
  • Сіль, перець - за смаком
  • 100 мл вершків (жирність – 15-20%)
  • 100 г твердого сиру

Читайте також: Картопляне пюре по-новому: Ектор Хіменес-Браво назвав секретний інгредієнт.

Як приготувати запечену картоплю під сирною шапкою

1. Картоплю миємо та витираємо насухо. Обмазуємо ароматною соняшниковою олією з травами та загортаємо у фольгу. Випікаємо в духовці до готовності при температурі 200 градусів.

2. Готуємо начинку: обсмажуємо на ароматній олії цибулю, додаємо дрібно нарізані гриби, солимо, перчимо до смаку. Коли гриби готові, додаємо вершки, прогріваємо.

3. Коли картопля охолоне, зрізаємо 1/3, щоб можна було зробити поглиблення (виїмку).

4. Ложкою дістаємо серцевину, викладаємо туди грибну начинку та посипаємо натертим сиром.

5. Ставимо в духовку на 200 градусів, щоб запікся сир.

Цікаві новини для вас:

  1. Готуємо українські палюшки - особливий рецепт лінивих вареників.
  2. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.
  3. Деруни з курячим філе і без борошна: дізнайтеся, як зробити цю просту страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні