Лікер лимончелло - це алкогольний напій з яскравим смаком лимона, який дуже популярний в Італії. Він м'який і водночас освіжаючий, в ньому чудово поєднуються солодкий і кислий смаки, а післясмак - тривалий і дуже особливий. Тож лимончелло по праву можна назвати найкращим алкогольним напоєм на різдвяні свята. До того ж цей напій подобається і жінкам, і чоловікам!

Авторським рецептом лимончелло поділилася фудблогерка Дарія Дорошкевич на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Справжній німецький штолен, якій "дозріває" до Різдва - рецепт, який завжди вдається.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Як наголосила блогерка, її рецепт відрізняється від оригінального, бо до справжнього італійського лимончелло входять горілка граппа та більш ароматні амальфійські лимони.

"Я адаптувала класику до українських реалій. І вже не можу вам гарантувати, що оригінал сподобається більше", - попередила Дарія.

За її словами, головне в приготуванні лимончелло - терпіння.

"Чим довше простоїть, тим смачніше буде. Мінімум - 5-10 днів, а ідеально - від 20 днів", - пояснила блогерка.

Тож якщо ви хочете зробити своїм друзям сюрприз на різдвяні і новорічні свята, приготуйте лимончелло вже зараз.

Інгредієнти:

  • пляшка горілки 0,7 л
  • 5-10 лимонів (залежить від соковитості та розміру)
  • 250 г цукру

Читайте також: 5 гарячих напоїв на зиму, які підійдуть для Нового року та зігріють у холодну погоду.

Як приготувати лимончелло

1. Знімаємо цедру з 5 лимонів. Це треба зробити дуже акуратно, щоб зрізалася лише цедра. "Не треба знімати цедру на тертці, нам ще лимончелло пити", - зауважила Дарія.

2. Вичавлюємо сік лимонів - має вийти 300-350 мл.

3. В сотейник вливаємо сік і додаємо цукор. На невеликому вогні нагріваємо суміш до розчинення цукру. "Якщо випадково перегріли, тоді зачекайте, коли сироп охолоне до кімнатної температури", - попередила блогерка.

4. Переливаємо сироп в пляшку, додаємо до неї всю нарізану цедру і вливаємо пляшку горілки.

5. Закриваємо пляшку і ставимо її в темне прохолодне місце, де лимочелло чекатиме до свят.

6. Перед вживанням напій треба обов’язково процідити.

Цікаві новини для вас:

  1. Найпопулярніший у світі салат: як приготувати Цезар зі смачною заправкою.
  2. Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червонокачанною капустою.
  3. 5 салатів на Новий рік, які вже набили оскому – чим їх замінити.