Український ресторатор Євген Клопотенко, який нещодавно ділився рецептом наливки зі слив, розповів, як смачно заморозити на зиму томати. Вони стануть влучним доповненням для піци, супів, рагу та соусів.

Рецепт ресторатор оприлюднив на своєму сайті.

Заморожені помідориФото: Facebook

Клопотенко наголосив, що для заморожування підійдуть помідори будь-яких сортів, але найкраще обирати великі плоди, де багато пружної м'якоті. Він уточнив, що водянисті та соковиті томати після заморожування матимуть консистенцію каші.

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

"Найлегший спосіб – цілими й без фанатизму. Просто помийте помідори. Витріть насухо, бо краще не кидати мокрі плоди в морозилку, щоб вони не покривалися крижаною кіркою. Далі складіть у щільні пакети для заморозки або контейнери. Не трамбуйте їх надто сильно, залиште трохи вільного простору. Випустіть повітря", – уточнив Клопотенко.

Він додав, що такі заготовки не втрачають смак протягом шести місяців.

Також Клопотенко пояснив, що деякі господині перед заморожуванням ділить томати на частини. "Але після морозилки вони все одно стають м'якими й розвалюються", – додав він.

Ресторатор уточнив, що розморожувати помідори дуже легко - їх варто просто полити холодною водою. Такі томати не варто додавати у салати, але вони чудово підійдуть для пасти, супів, піци й рагу.

Раніше ми писали, як приготувати мариновані помідори з чорнобривцями. Квіти додають помідорам легкий пряний аромат і незвичний смак - помідори виходять кисло-солодкі та ароматні, а маринад набуває приємного золотавого відтінку.

Цікаві новини для вас: