RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Володимир Рубан: Порошенко так напаскудив Трампу, що той цього ніколи не забуде

Відомий парламентер з питань звільнення та обміну полонених дав інтерв'ю "Апострофу"

Відомий парламентер з питань звільнення та обміну полонених дав інтерв'ю "Апострофу" Петро Порошенко (праворуч) "завдав удару" Дональду Трампу в найгарячіший момент передвиборної кампанії і він цього ніколи не забуде Фото: EPA/UPG

Керівник Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, який брав участь у цілій низці успішних місій зі звільнення та обміну заручників, вважає, що після повернення Донбасу до складу України нам буде дуже складно домогтися прихильності місцевих жителів. На його думку, люди налякані та бояться переслідувань з боку української влади.

Про вибори в США і Дональда Трампа:

Наш Верховний головнокомандувач примудрився так напаскудити Трампу, що він цього не забуде ніколи. Історія, яка закінчилася звільненням Пола Манафорта (Манафорт виявився замішаний у скандалі з "чорною касою" Віктора Януковича, через що був змушений покинути пост голови виборчої кампанії Трампа, - "Апостроф"), — це удар по Трампу в найгарячіший момент передвиборної кампанії. Він цього не забуде. Тому якісь зовнішні договори, які підписані, будуть виконуватися, але вже без того ентузіазму. Тепер, щоб Україні отримати підтримку, нам потрібен інший президент. Це логічно. Як і для того, щоб отримати мир на Донбасі, потрібні інші керівники і з української сторони, і з донецької.

Про шляхи вирішення проблеми Донбасу:

Військове рішення проблеми Донбасу цілком можливе. Подивіться останнє інтерв'ю Олександра Ходаковського — він дає тверезі оцінки з приводу військової ситуації. Можна дійти до Новоазовська і навіть до Ростова. Одне питання: а що робити з населенням? Припустимо, ми дійшли до кордону. Повісили супутники, побудували оборонні укріплення (Росія була зайнята чимось іншим і не воювала). Що робити з людьми? Тими, хто залишився там. Вони бояться, що їх будуть переслідувати. У них безвихідна ситуація.

Про особу Олександра Захарченка:

Це корінний житель Донецька. Він не дуже зручний для Кремля, його називають "упертий". Він не прогнеться під Київ, але також не буде цілком прогинатися під Москву. Він досить поміркований, і в нього дуже специфічне ставлення до смерті. Щодо чуток про те, що їх з Ігорем Плотницьким замінять, за логікою я не бачу, щоб настав такий час. Але практика така є: активних учасників змінюють. Ще в 2014 році ми розмовляли із Захарченком, і він вже тоді усвідомлював, що навряд чи протримається до грудня.

Повну версію інтерв'ю з Володимиром Рубаном читайте найближчими днями.

Читайте також

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами

Г'юстоне, у нас проблеми: чи спрацює новий закон про мобілізацію

Процес реалізації нового закону про посилення мобілізації ризикує провалитися через неготовність відповідних органів

Великдень 2024: скільки коштують продукти до святкового столу

Якою буде вартість великоднього кошика середньої української родини у 2024 році