RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Щоб сьогодні бути модною, достатньо одягнути сорочку чоловіка - Анна Бублик

Дизайнер розповіла про модні тенденції цього сезону і особливості роботи з зірками

Анна Бублик - дизайнер, яка свого часу створила образи Віталія Козловського, а сьогодні робить костюми для масштабних шоу Ольги Полякової та "ВІА Гри". Про тренди 2019 року, модних депутатів і про те, як зберегти бажання творити в жорсткому бізнесі, модельєр розповіла в інтерв'ю "Апострофу".

- Чи важко бути дизайнером в Україні? Наскільки проблемно вести цей бізнес у нас?

- Дивлячись на те, коли почати. Я починала в молодому віці, в 17 років, перший курс Академії мистецтв. Я уявила, що я дизайнер, ще толком не вивчившись, але вже почала робити свої колекції, бажання було величезне, і була можливість добре почати, і кожен день по крупинці збирався той образ, який є зараз.

- Тим, хто зараз починає, важче чи простіше вступити на цей шлях і себе подати?

- Зараз доступ до інформації величезний. Тут має значення, чи відповідає особа, яка хоче стати дизайнером, вимогам і чи вміє вчитися. Просто назвати себе дизайнером - це одне, а щоб бути професіоналом, потрібно дуже багато працювати. Це ємна професія, треба бути не тільки художником, а й психологом, технологом... В принципі, зараз можна це все зробити, але в будь-якому випадку, щоб стати дизайнером, потрібно пройти творчий шлях. Буває, що починають ефектно, потрапляють в нову течію, але втриматися з тим же азартом і бажанням творити не можуть.

Практика показує, що є унікальні молоді люди з почуттям смаку і бажанням творити, вони без цього не можуть. Можливо, у них більше цікавих прийомів, але кульгає якість або відношення до кінцевого споживача. Багато складових, і сказати, що починати було легше 20 років тому чи зараз - складно. Початок завжди цікавий, цей шлях, що 100 років тому, що зараз - потрібно пройти.

- Які модні тенденції цієї весни і взагалі в цьому році?

- Радує те, що починає повертатися якісна класика. Але є класика, яка красиво виглядає зблизька, до неї хочеться торкнутися і відчути якість стилю, а є вироби, які на фотографіях вигладять нічого так, а потім починаються нюанси.

Якщо говорити про модні тенденції стильних леді, то це oversize-піджаки, з ними можна одягнути і максі-спідниці, і укорочені брюки, і шорти. У світовій моді повернулися тенденції середини 80-х.

- А які антитренди? Що можна одягнути такого, що дизайнери скажуть: "Це ж позаторішній сезон?"

- Зараз у світі настільки багато всього зроблено, що карати за те, що вибрали щось не те, не хочеться...

- Візьмемо гардероб звичайної жінки, що вона може прикупити нового, щоб виглядати стильно в цьому сезоні?

- Всім треба згадати про водолазки (гольфики), oversize-светри, об'ємні сорочки, можна сказати з чоловічого плеча - можна завжди знайти у брата чи чоловіка і на себе приміряти... Все зараз міняються гардеробом.

фото: Gettyimages

- Хто з нашої політичної еліти, депутатів, одягається найбільш стильно?

- Зараз всі одягаються доречно, немає яскравих персонажів. Мені подобається, як одягається молода депутат Тетяна Донець, а ще Ірина Степанівна Луценко - у неї свій стиль і вона вміє правильно себе показати. Щодо Юлії Володимирівни - досі приходять клієнтки і говорять, а зробіть мені так само. Є ті, хто віддає перевагу українському стиль і всіляко це підкреслюють вишиванками або костюмами з народним орнаментом. З етнікою багато хто починає гратися, але в політиці стиль одягу повинен бути без візерунків.

- А що Ви скажете про чоловіків-депутатів?

- Усі знають, що таке чоловічий костюм (посміхається). Я б не хотіла говорити про першу особу, тому що у нього - своє ставлення до одягу. Він відрізняється від перших осіб інших країн.

- А що ви скажете про костюми українських зірок. Кажуть, ви Олю Полякову одягаєте?

- Її одягнути складно, вона вибирає вироби завжди сама. Для шоу ми, звичайно, робимо їй вироби, образи, працює ціла команда.

фото: facebook/Yasinskiy Mike

- Наскільки важко співпрацювати з такими знаменитостями?

- Ми розуміємо один одного відразу, з півслова. І завжди є точки, від яких можна відштовхнутися, якщо раптом виникають суперечки.

- Хто ще з відомих людей є вашими клієнтами?

- Ми багато працюємо з групою "ВІА Гра", яка на сцені виглядає зараз по-іншому. Майже всі, хто виступає на сцені, були в моєму одязі. Монатика ще не було.

- А з ким зі світових знаменитостей хотілося б попрацювати?

- Придивляюся до Дженніфер Лопес, вона мені дуже подобається. Якщо буде можливість, буду тільки рада. Також подобається Леді Гага.

- Які Ваші образи або індивідуальні проекти за роки кар'єри найбільш запам'яталися?

- Звичайно, є такі, як спалахи в пам'яті, фокусові речі з якими було приємно працювати. Якщо говорити про Україну, це всі шоу Олі Полякової. Ми давно працювали з Віталіком Козловським, зараз він вже відбувся, і я більше не працюю над його образом. Мені подобається працювати з шоу. Робимо складні вироби для "ВІА Гри". Нещодавно зробили унікальні сукні з металевої тканини, де все поєднувалося вручну маленькими ювелірними інструментами. Також робили шоу на океанічному лайнері для одного китайського замовника. У цілому, шоу типу "Цирк дю солей" - це моє.

Читайте також

Ціни на комуналку зміняться: за що українці платитимуть більше

Тариф на електроенергію в Україні підвищать з 1 червня до 3,5 гривні за 1 кіловат-годину, холодна вода поки що не подорожчає

Українці зачекалися тепла: яка погода буде у вихідні

Українці втомилися від дощів і чекають на повернення теплої квітневої погоди - і Гідрометцентр обіцяє тепло

Напади на військових з ТЦК: як припинити агресію

Українці стали все частіше поводитися агресивно щодо військових, які ще вчора захищали Україну в боях із російськими окупантами