RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Погляд

You'll never walk alone: як "Ліверпулю" влаштувати футбольне пекло "Барселоні"

Андрій Шахов про матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Андрій Шахов про матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів Фото: thisisanfield.com

У вівторок і середу, 7 і 8 травня, пройдуть матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів. "Ліверпуль" спробує здійснити камбек у грі з "Барселоною", а "Аякс" постарається не розгубити перевагу в один м'яч, здобуту у виїзному матчі з "Тоттенхем Хотспур". Своїми думками про півфінальні матчі Ліги чемпіонів з "Апострофом" поділився футбольний журналіст, заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов.

ЛІВЕРПУЛЬ - БАРСЕЛОНА (перший матч 0:3)

Ми пам'ятаємо минулорічні поєдинки "Роми" і "Барселони", коли італійцям вдався схожий камбек ("Барселона" виграла першу гру з рахунком 4:1, але у матчі-відповіді поступилася з рахунком 0:3, - "Апостроф"), тому об'єктивно нічого нереального в цьому немає. Але такі чудеса два роки поспіль з "Барселоною" не трапляються, по-перше.

По-друге, у "Ліверпуля" не буде Салаха, а у Барселони буде Мессі (герой першої гри, що забив два м'ячі, - "Апостроф"). Як сказав один з тренерів, як можна ставити проти "Барселони", якщо за неї грає Мессі.

Тому реальних шансів у "Ліверпуля" я не бачу, хоча "Ліверпуль" прекрасно грає вдома - як в чемпіонаті Англії, так і в Лізі чемпіонів.

Англійцям можуть допомогти свої трибуни і You'll never walk alone, але, чесно кажучи, проти Мессі не попреш.

АЯКС - ТОТТЕНХЕМ ХОТСПУР (перший матч 1:0)

Я б не вважав шанси "Аякса" занадто великими. Так, звичайно, "Аякс" є фаворитом, але "Тоттенхем" буде битися. Повернеться Сон після дискваліфікації.

До того ж, "Аякс" в цій Лізі чемпіонів набагато краще грає в гостях, ніж удома. Правда, рахунок першого матчу буде змушувати "Тоттенхем" атакувати, а "Аякс" в контратаках сильний.

Мені все-таки здається, що "Аякс" буде у фіналі - сподіваюся на це. Але якщо порівнювати з тим же "Ліверпулем", то у "Тоттенхема", звичайно ж, шансів більше - але менше 50 відсотків.

Великий плюс для англійців, що вийде Сон - це швидкість і вміння реалізовувати моменти. Фактично в першому матчі "Тоттенхем" діяв без сильного форварда. Льоренте, який грав у першому матчі, вже в дуже солідному віці, та й швидкістю він ніколи не відрізнявся. До того ж, останнім часом він перестав бути забивним форвардом. Сон в порівнянні з Льоренте зараз набагато сильніший.

Читайте також

Манчестер Сіті - Реал - 4:5 Лунін виводить Королівський клуб у півфінал Ліги чемпіонів

Манчестер Сіті та мадридський Реал визначили останнього півфіналіста Ліги чемпіонів

Барселона - ПСЖ - 1:4 каталонці билися як леви, але далі йде Париж

Матчі Барселона – ПСЖ та Боруссія – Атлетико порадували вболівальників у чвертьфіналі Ліги чемпіонів

Атлетіко - Жирона - 3:1 гол та промах Довбика

Довбик знову забив на Жирону, яка зіграла драматичний матч проти Атлетіко у Мадриді