RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Суд прийняв третє рішення на користь Коломойського: з'явилася реакція НБУ

Національний банк України оскаржить вердикт Печерського районного суду столиці від 20 квітня по справі про розірвання договору особистої поруки Ігоря Коломойського про рефінансування банку "ПриватБанку" до його націоналізації.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

У банку уточнили, що екс-власник банку Ігор Коломойський "показав небажання виконувати взяті на себе зобов'язання добровільно".

"У вересні 2017 року він звернувся до суду з вимогою розірвати вказані договори поруки. Судове рішення на користь Ігоря Коломойського не набрало законної сили і, безумовно, буде оскаржено апеляцією", - повідомив глава управління юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

На думку чиновника регулятора, судове рішення "вже третє не на користь держави за останні три дні", чим серйозно стурбовані у НБУ.

"Чергове рішення суду створює правову невизначеність, а, отже, і потенційні ризики для фінансової стабільності в Україні в майбутньому. Це рішення суду також ускладнює захист інтересів держави в судових процесах в інших юрисдикціях по відшкодуванню збитків, заподіяних банку і державі колишніми власниками "ПриватБанку" , - додав Григорчук.

Як повідомляв "Апостроф", 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію "ПриватБанку" в грудні 2016 року.

19 квітня той же Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов кіпрської компанії Triantal Investments Ltd про процедуру примусової конвертації акцій в капітал "ПриватБанку" при його націоналізації.