RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Посадки в Білорусі: озвучені звинувачення одному з головних суперників Лукашенка

Білоруського опозиціонера Віктора Бабарико звинувачують за трьома статтями кримінального кодексу Білорусі і йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє EuroRadio з посиланням на дані з Мінського міського суду.

Так, список кримінальних справ апеляційної інстанції, призначених до слухання щодо Віктора Бабарико та його сина Едуарда був вивішений на сайті суду. Згідно з ним, опозиціонера і головного противника Олександра Лукашенка на майбутніх президентських виборах в Білорусі звинувачують за такими статтями: ч. 2 ст. 245, ч. 2 ст. 243 і ч. 2 ст. 431 - "відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом, вчинене повторно, або службовою особою з використанням своїх службових повноважень, або в особливо великому розмірі", "ухилення від сплати податків, що призвело до заподіяння шкоди в особливо великому розмірі" і "дача хабара повторно або в особливо великому розмірі" відповідно. Сукупне покарання за вказані правопорушення може досягти в цілому 7 років позбавлення волі для кожного з фігурантів, якщо їх провину буде доведено в суді.

Фото: Euroradio

Як повідомляв "Апостроф", раніше білоруський Центрвиборчком оголосив, що Віктор Бабарико зібрав більше всіх, після чинного президента Олександра Лукашенка, достовірних підписів на свою підтримку для реєстрації на виборах президента.

Пізніше, 18 червня, претендент на пост президента Білорусі Віктор Бабарико з сином Едуардом були затримані. Кандидата в президенти звинуватили в організації протиправної діяльності з відмивання грошей через "Бєлгазпромбанку", яким він керував.