RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Політичний тиск триває: команда НБУ заявила про погрози і образи

Співробітники Національного банку України підтримали екс-главу НБУ Якова Смолія, який, подаючи у відставку, заявив про політичний тиск, і звернулися до громадськості з подібною заявою.

Звернення опубліковано на Facebook-сторінці НБУ.

"Команда НБУ підтримує озвучену позицію Правління Національного банку і вважає неприпустимим здійснення політичного тиску на центральний банк України в правовій і цивілізованій державі. У зв'язку з цим сьогодні працівники центробанку різних ступенів і спеціалізацій - від директорів департаментів до менеджерів і фахівців - звернулися до громадськості, експертної і бізнес-спільноти, медіа, вищих органів влади та міжнародних організацій із заявою, текст якого оприлюднили цим постом", - сказано в публікації.

До посту прикріплено звернення співробітників НБУ.

"Час назвати речі своїми іменами. Регулярні інформаційні атаки, публічні образи та обливання брудом, загрози, замовні мітинги під стінами Нацбанку і блокування будинків його співробітників - це не "заклик до експертної дискусії". Це цькування і шантаж", - сказано в заяві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев розповів коли в Україні призначать нового главу НБУ. 2 липня біля президента Володимира Зеленського була велика зустріч з цього приводу, на якій озвучувалися конкретні прізвища і назвали головні вимоги до кандидата.