RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Херсоні визначився лідер мерських перегонів, а кандидат партії Шарія показує кращу динаміку - опитування

Херсонці визначилися з лідером мерських перегонів і збільшили підтримку кандидата від Партії Шарія.

Про це пише сайт Інформатор, посилаючись на соціологію Українського інституту моделювання, статистики та соціології, проведену з 1 по 5 жовтня.

Лідером гонки херсонці бачать екс-мера Володимира Сальдо (Блок Сальдо) 30.5%, на другому місці народний депутат і бізнесмен Ігор Колихаев ("Нам тут жити") - 25.1%, далі розташувалися: Кирилов Юрій зі Слуги народу 10.7%, Опанащенко Михайло (ОПЗЖ ) - 9.3%, Кононенко Микола (Партія Шарія) - 6.1%, Глухів Іван (ЄС) - 4.9%, Василь Федін (Херсонці) - 2.7%, Кияновський Артем (Наш Край) - 2.4%, Нікітенкова Еліна (РПЛ) 2.2% , Бімбірайте Наталя (Голос) 1.6%, Балабанов Юрій (Пропозиція) 1.1%, Яценко Андрій ("Перемога" Пальчевського) - 1%, Горланов Іван (Свобода) - 0.9%, Дудка Сергій (УДАР) - 0.8%, Рубан Руслан (Партія Зелених) - 0.5%, Рожков Юрій 0.2%, Колихаєв Юрій - 0.1%.

Лідером за динамікою зростання став представник Партії Шарія, який мобілізує молодіжний проросійський електорат. А лідером у просіданні став Ігор Колихаєв, який за місяць втратив 6%, через відсутність "живого контакту з людьми", вважають експерти.

В цілому, городяни оцінюють ситуацію в місті як негативну - 81%, 7% - як позитивну і 12% не визначилися з відповіддю.

У той же час херсонці рішуче налаштовані йти на вибори, і 55% ствердно відповіли на питання про явку на день голосування, 21% не підуть, в той час як інші не визначилися.

Соціологи відзначають, що коронавірус може сильно вплинути на явку в день голосування.

Інтерв'ю проводилися методом face-face-to, з 1-5 жовтня, вибірка репрезентативна 1000 осіб, 18+. Похибка не перевищує 2%.