RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Це не питання ісламу": Василь Філіпчук закликав не сприймати проблему сплеску насильства в ЄС через релігію

Атаки з боку представників радикальних формувань в Європі не можуть бути трактовані через релігію чи етнічну приналежність злочинців, і саме таким принципом керуються на найвищому міжнародному рівні.

Про це заявив дипломат і засновник видання "Апостроф" і телеканалу "Апостроф TV" Василь Філіпчук в ефірі інтелект-шоу "Чорний лебідь" на каналі NewsOne.

Він також зазначив, що українці теж мають керуватися такими принципами у побудові національного діалогу щоб наблизитись до європейських цінностей.

"Давайте не говорити про поступки іншим релігіям, етносам, це хибний шлях. Немає хороших чи поганих релігій, хороших чи поганих етносів, є люди, які приймають хибні рішення і здійснюють ті чи інші злочини під релігійними, національними, етнічними гаслами. Це базовий принцип, закладений і в Конституції і в міжнародних документах і в декларації прав людини, і я більш ніж переконаний, що це одна з засад, на яких ми можемо будувати наш інклюзивний загальнонаціональний діалог і нашу українську державу", - зазначив він.

Василь Філіпчук також висловив свої думки щодо реальної причини проблеми зі спалахами насильства на тлі релігійних протиріч в окремих країнах Європи.

"Є чудові сучасні мусульманські громади, є багато країн, які сповідують мусульманство, але ти почуваєшся там цілком комфортно. Це не питання ісламу, християнства, буддизму, чи будь якої іншої релігії. Це питання певних спільнот, які застрягли на 300-500 років назад в історії", - підкреслив він.