RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Археологи розкопали пишний старовинний сад - знахідки в ньому вражають: фото

В графстві Уорікшир (Велика Британія) виявили один із найкраще збережених декоративних садів XVI століття. Колись там були розлогі клумби та гравійні доріжки, а побудував цей величезний сад сер Роберт Дігбі, щоб продемонструвати своє багатство та статус.

Про це пише видання ВВС.

Колишню садибу Коулшилл та восьмикутний рів виявили під час аерофотознімання для оцінки місця залізничного шляху. Над розкопками саду довжиною близько 300 метрів разом із садибою археологи працювали два роки.

Знахідка розташована на схід від бірмінгемської ділянки швидкісної лінії, яка має з'єднати місто з Лондоном, а потім Манчестером та Лідсом, вона датується кінцем 15 або початком 16 століття.

"Свідчення великих формальних садів національного значення та натяки на зв'язок з Єлизаветою I та Громадянською війною дають нам захоплююче уявлення про значення Коулшилла та навколишнього ландшафту", - розповів керівник проекту Стюарт Пірсон.

На місці розкопок виявили павільйони та деякі виняткові артефакти, включаючи люльки для паління, глиняний посуд, монети та кулі з мушкетів, які дають уявлення про життя людей, які тут мешкали.

"За останні 30 років було проведено лише три чи чотири розслідування садів такого масштабу, включаючи Хемптон-Корт, Кірбі в Нортгемптонширі та замок Кенілворт, але про цей сад було невідомо. Сад не фігурує в історичних записах, його планів немає, він не згадується ні в листах, ні в звітах відвідувачів", - розповів доктор Пол Стемпер, фахівець з англійських садів.

Як повідомляв "Апостроф", археологи під час розкопок біля Афін (Греція) знайшли дві давньогрецькі статуї жіночих фігур всередині місця поховання.