RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

УЄФА погодив новий дизайн форми збірної України на Євро-2020

УЄФА і Українська асоціація футболу (УАФ) погодили дизайн форми, в якій збірна України гратиме на чемпіонаті Європи.

Про це в Facebook написав президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко.

Він зазначив, що переговори були складними і кілька разів буквально заходили в глухий кут, проте в результаті вдалося досягти "переможного компромісу" - напис "Героям слава" на футболках збірної України з футболу залишать, але закриють емблемою - поверх неї нанесуть карту України з тризубом і другий написом "Слава Україні!".

"На мільйонних тиражах вже виготовленої форми національної збірної України зберігаються гасла: "Слава Україні" і "Героям Слава!", Зображення карти України з її неподільними межами - з Кримом, Донецьком, Луганськом і тисячами інших міст. Ніде в світі не буде заборони на вільний продаж футболок з офіційними футбольними символами нашої держави", - пише Павелко.

Він додав, що УАФ вдалося довести, що гасла "Слава Україні!", "Героям Слава!", Великий герб збірної на карті України - офіційні футбольні символи нашої країни. В УЄФА погодились взяти до відома рішення виконкому УАФ і попросили час на додаткове вивчення цього питання після закінчення Євро-2020.

Павелко наголосив, що під час переговорів представники УЄФА неодноразово підтверджували, що погодили гасло "Героям Слава!" на футболках українських гравців ще в грудні минулого року. Однак з урахуванням нового рішення від України вимагали повністю видалити або замалювати цей напис на футболках всіх гравців, що беруть участь в чемпіонаті Євро-2020. У відповідь українська сторона озвучила рішучу позицію у відстоюванні гасла - аж до бойкоту Євро-2020.

"Але нам вдалося досягти з УЄФА переможного компромісу! На період проведення матчів турніру з раніше затвердженим дизайном форми, на внутрішній стороні футболок, буде додано ще один елемент. Це затверджена вранці Виконкомом УАФ велика емблема національних збірних з картою України, Тризубом і ще одним написом "Слава Україні". Гасло "Героям Слава!" буде розміщено по карті, в центрі обрисів кордонів єдиної України, і вірю, що воно стане справжнім оберегом для наших хлопців", - пише президент УАФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Павелко повідомив, що відтепер слогани "Слава Україні" і "Героям слава" отримали статус футбольних символів України.