RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Міжнародний день лікаря: історія свята і кращі привітання

У світі 4 жовтня відзначають Міжнародний День лікаря з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я та за підтримки міжнародних медичних гуманітарних організацій.

Про історію свята та привітання з Днем лікаря пише "Апостроф".

Історія

Свято почали відзначати з 1971 року. Сама професія з'явилася в далекій давнині з появою перших людей. Спочатку людство лікували за допомогою різних трав і підручних засобів. Далі стали підключати в медичну практику молитви і заговори. Саме слово "лікар" має коріння від староболгарської мови - "бурмотіти, шепотіти".

Поздоровлення

День лікаря міжнародний - ще одна можливість із вдячністю усвідомити багатогранність професії. Важко пригадати ще одну справу, в якій потрібно поєднувати в собі так багато якостей одночасно.

***

Лікар - музикант, адже тільки він здатний в урагані шуму почути неповторний ритм серця, який допомагає розпізнати хворобу. І тільки цей талановитий майстер вміє зачіпати струни душі хворого, які налаштовують на боротьбу з хворобою.

***

Лікар - художник, адже тільки він здатний відтворити картину захворювання з розрізнених симптомів і декількома штрихами перетворити їх в картину здоров'я.

***

Лікар - мудрець, адже тільки він здатний з першого погляду проникати глибоко в душу пацієнта, вислухати і зрозуміти його. Тільки він здатний підібрати потрібні слова, щоб підтримати хворого і допомогти зібрати в кулак всю волю для боротьби з хворобою.

***

Лікар - полководець, адже тільки він здатний організувати на боротьбу з хворобою військо з лікарських засобів, маніпуляцій і залучити до бою за життя самого пацієнта, його рідних і друзів, організувати вдалу розвідку перед початком "бойових дій" у формі правильно призначених та інтерпретованих діагностичних процедур.

***

Лікар - оптиміст, адже тільки справжній оптиміст зможе обнадіяти пацієнта і його рідних у швидкому одужанні. І тільки справжній оптиміст, не дивлячись на постійні зустрічі з людським болем і стражданнями, здатний не опускати руки і радіти життю.

***

Лікар - самий віртуозний шифрувальник. Тільки він здатний так описати стан хворого і виписати рецепт, що прочитати його буде важко і самому. Не дарма так багато жартують про почерк лікаря.

***

З Днем лікаря! Перемог в боротьбі з недугами! Нехай вірними помічниками в ній стануть мудрі наставники, передові технології та сучасні досягнення медичної науки.

Нагадаємо, "Апостроф" зібрав тости і жартівливі поздоровлення з Днем лікаря.