RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Власник "Кернел" Андрій Веревський може втратити статус резидента Швейцарії та 30 млн доларів

Власнику агрохолдингу "Кернел" Андрію Веревському повідомили про кредиторську вимогу на суму понад 26,5 млн швейцарських франків (близько 30 млн доларів США). Про внесення цих даних до Реєстру боргових зобов’язань, яке веде Управління з виконання боргових зобов’язань району Ньон у Швейцарії, Веревському та підконтрольній йому компанії офіційно повідомили швейцарські пристави.

Про це пише "Обозреватель".

Веревський має статус резидента цієї країни та є власником нерухомості на її території. Проте, на думку юристів, після офіційної реєстрації кредиторських вимог, здійсненого відповідно до ст. 8 швейцарського Федерального закону про стягнення заборгованості та банкрутство, інформація про кредитні вимоги може серйозно вплинути на статус та можливості Андрія Веревського.

"Тепер інформація про боргові зобов'язання у реєстрі може серйозно вплинути на статус та можливості Андрія Веревського у Швейцарії. Так, йому може бути відмовлено в отриманні кредитних коштів у разі надходження від нього відповідного запиту до банків цієї країни. Також проблеми можуть виникнути у процесі підтвердження, продовження чи поновлення статусу резидента Швейцарії. Веревський може або отримати пряму відмову, або від нього вимагають обґрунтовано пояснити, чому він відмовляється платити за зареєстрованою вимогою. Юристи також не виключають, що внесення кредиторських вимог до швейцарського реєстру може торкнутися основного бізнесу Веревського – агрохолдингу "Кернел", який має репутацію агресивного та скандального гравця на українському агроринку", - пише видання.

Заяву про вимогу подала компанія QUERSUS INVESTMENTS LIMITED, яка була учасником угоди про забезпечену позику СП "Агродім". У 2020 році 76% компанії СП "Агродім", що належить Валентині Давиденко, взяли під контроль структури та особи, пов'язані з Андрієм Веревським та агрохолдингом "Кернел".

Перехід корпоративних прав "Агродому" стався відразу після трагічної загибелі народного депутата Валерія Давиденка, сина Валентини Давиденко.

"Формальним приводом для переходу корпоративних прав до рук структур та осіб, пов'язаних з Веревським, стала технічна банківська затримка переказу коштів у рахунок оплати відсотків за договором поставки продукції СП "Агродом" компанією-нерезидентом на рахунок іншої компанії-нерезидента, що діє на користь "Кернел", - йдеться в матеріалі.

Історію та деталі конфлікту висвітлено на спеціальному сайті "Агробарон".

Родина загиблого депутата через суд вимагає повернути корпоративні права на "Агродом": Валентина Давиденко "домоглася судового рішення про визнання недійсними рішень єдиного учасника СП "Агродом", які призвели до переходу частини корпоративних прав на СП "Агродом" на користь осіб та компаній, яких з агрохолдингом "Кернел" та особисто з Андрієм Веревським".