RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Забиті потяги: українці масово повертаються додому

Мільйони українців були змушені евакуюватись за кордон унаслідок повномасштабного вторгнення країни-терориста Росії, однак частина з них вже повертається в Україну. Більшість поїздів Укрзалізниці, що курсують із заходу країни до Києва, заповнені на 95%.

Про це повідомив голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін під час брифінгу на столичному вокзалі, пишуть у пресслужбі національного перевізника.

"Найбільше зараз людей їде із заходу до Києва. У нас майже всі такі рейси заповнені на понад 95%. Ми порахували, що щодня до Києва повертається тільки залізницею не менше 11 тис. осіб", - наголосив Камишін.

Водночас за період з 1 по 11 травня залізницею з Європи до України повернулося не менше 10 тисяч людей.

"За травень Укрзалізниця перевезла 250 тис. пасажирів, з яких евакуаційними поїздами – лише 10 тис., а це не більше 4%. На вчора ми мали 177 чоловік з Покровська до Львова та 30 тис. регулярних пасажирів. Це говорить про те, що люди повертаються до нормального життя й нормального функціонування залізниці", - зазначив голова правління Укрзалізниці.

Раніше "Апостроф" опублікував матеріал: Як оживає Київ на третій місяць війни: історії киян. Попри продовження війни, люди повертаються до своїх домівок.